Gaziantep

Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne yönelik terör saldırısı davası

19:42 27 Kasım 2017
Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne yönelik terör saldırısı davası

Terör örgütü DEAŞ tarafından Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenerek 3 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili 39'u tutuklu 110 sanığın yargılanmasına devam edildi.

8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen hafta görülmeye başlanan duruşmanın ikinci celsesine, ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen 39'u tutuklu 110 sanık, avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme Başkanı Melik Durmaz, uzun süren müzakerenin ardından ara kararı açıkladı.

Yargılamanın selameti açısından 110 sanıklı dosyanın 8'e ayrılmasına karar verdiklerini bildiren Durmaz, polisin operasyonunda etkisiz hale getirilen örgütün sözde "Türkiye emiri" Yunus Durmaz'ın eşi Nesibe Durmaz'ın da aralarında bulunduğu 18 sanığın yargılanmasına ise ana dava olarak devam edileceğini duyurdu.

Yunus Durmaz'ın sağ ele geçirilen kardeşi tutuklu sanık Hacı Ali Durmaz ile Ahmet Çalıkuşu'nun ise tekli dosyalar halinde davasının görüleceğini kaydeden Mahkeme Başkanı Durmaz, İstanbul Beyoğlu'ndaki "canlı bomba" Mehmet Öztürk'ün kardeşlerinin yer aldığı 22 sanığın da ayrı dosyada yargılanmasının devam edeceğini belirtti.

Başkan Durmaz, tutuklu sanıklar Feysel Dağtekin, İbrahim Halil Karakayış, Müslüm Yulafçı ve Halil İbrahim Kiraz'ın "ev hapsi" ile tahliyesine, diğer 35 sanığın tutukluluğunun ve adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verdi.

Sanıklara ait olduğunu belirtilen TAPE kayıtlarının incelenmesine ve bazı sanıklar hakkında HTS kayıtlarının istenmesine karar veren Başkan Durmaz, dosyada ismi geçen bazı tanıkların dinlenmesine hükmetti.

Duruşma ertelendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.