Gaziantep

"Dalgalı Piyasalarda Risk Yönetimi ve Korunma" eğitimi

16:57 30 Kasım 2017
"Dalgalı Piyasalarda Risk Yönetimi ve Korunma" eğitimi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, döviz kurlarındaki hareketliliğin etkilerini azaltmak için önlem alan şirketlerin uzun vadeli planlama yapabilmesi için karar almada esnek olması gerektiğini söyledi.

GSO ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından GSO toplantı salonunda "Dalgalı Piyasalarda Risk Yönetimi ve Korunma" konulu eğitim verildi.

Çok sayıda sanayicinin katıldığı eğitimin açılışında konuşan GSO Başkan Yardımcısı Ünverdi, Gaziantep'in yıllık yaklaşık 6 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye'nin en çok ihracat yapan 5 kentinden biri olduğunu ve ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,3 artışla 593 milyon 756 bin dolar ihracat yaptıklarını söyledi.

Ünverdi ayrıca birçok alanda üretim yapan kentin ürettiği ürünleri dünyanın 177 ülkesine ihraç edildiğini kaydetti.

- Kur riski içi ne önlem yapmalı

Sanayicilerin, yöneticilerin ve şirket sahiplerinin üzerinde en çok durması gereken konulardan birinin de risk yönetimi olduğuna işaret eden Ünverdi, şöyle konuştu:

"Bu konuya hem hakim olmalı hem de meydana gelebilecek kur değişiklerine ve piyasalardaki dalgalanmalara karşı hazırlıklı olmak durumundayız. Son dönemde bizim dışımızda yaşanan olaylardan dolayı piyasalarda çok hareketli günler yaşanıyor. Bize düşen görev sakinliğimizi koruyarak, paniğe kapılmadan üretime devam etmek ve bu riski minimize etmek. Firmaların normal faaliyetlerini sürdürebilmesi, ya da olumsuzluklarda maliyetlerini ve zararını minimize etmesi için bir takım yöntemler gelişmiştir.

Kur riski yönetimi konusunda mutlaka bir bankacılık uzmanından danışmanlık alınması da izlenecek bir yol haritasıdır. Bununla birlikte sanayicilerimizden dövizle ilgili risk almamalarını ve ticaretlerini neyle yapıyorlarsa borçlanmalarını da aynı döviz cinsinden yapmalarını tavsiye ediyoruz.


Döviz kurlarındaki değişimler, şirketlerin varlıklarını, kaynaklarını, gelirlerini, giderlerini kısaca tüm faaliyetlerini etkilemektedir. Dolayısıyla döviz kurlarındaki hareketliliğin etkilerini azaltmak amacıyla önlem alan şirketler, karar almada esneklik yaratmalı ki uzun vadeli planlama yapabilsinler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.