Gaziantep

Lenf kanseri genç bağlama ile hayata tutundu

13:16 02 Aralık 2017
Lenf kanseri genç bağlama ile hayata tutundu

Gaziantep'te 5 ay önce lenf kanseri teşhisi konulan 17 yaşındaki lise öğrencisi Hasan Laleözlü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) bünyesindeki bağlama kursunda, hastalık psikolojisini üzerinden atmaya çalışıyor.

Hasan Laleözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine haziran ayında lenf kanseri teşhisi konulduğunu, ağustos ayında da tedaviye başlandığını belirtti.

İnci Konukoğlu Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olduğunu, hastalığı nedeniyle okula ara vermek zorunda kaldığı vurgulayan Laleözlü, doktorunun enfeksiyon riski nedeniyle okula devam etmesini uygun görmediğini, ancak boş zamanlarını değerlendirmek ve moral bulmak için yaklaşık 1,5 ay önce GASMEK'te bağlama kursuna başladığını anlattı.

Laleözlü, kursun okula göre enfeksiyon açısından daha az riskli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hem boş zamanlarımı değerlendirmek, hem de bir enstrüman çalabilmek, öğrenmek için geldim. Burada yeni arkadaşlıklar edindim. Yeni insanlarla tanıştım. Benim için gayet iyi oldu. Evde içime kapanıp, oturup, sıkılacağıma en azından buraya geliyorum. Hem bir şeyler öğreniyorum, hem boş zamanlarımı değerlendiriyorum. Hem de insanlarla tanışıyorum, konuşuyorum, sohbet ediyorum. Canım sıkılmıyor. Dört kür kemoterapi bitti. Bu defa değerlendirme yapılacak. Sonuçları iyi çıkarsa bir- iki kür daha alacağım. Ondan sonra okula başlayacağım. Doktorum, 'okulda enfeksiyon kaparsın. Okulda çok mikrop var. Çok kalabalık bir ortam.' dedi. Burası çok fazla kalabalık değil. Sınıflar temiz oluyor."

Kanser teşhisi konulduğunda çok üzüldüğünü bildiren Laleözlü, "Arkadaşlarım okula gidiyordu, ben evde yalnızdım. Ta ki bu kursa gelene kadar. Müzik hakikaten ruhun gıdası. Burada hem bağlama çalıyoruz, hem türkü söylüyoruz." dedi.

- "Saz çaldıkça hastalığı bir köşede kalıyor"

Kursun usta öğreticisi Metin Kaçar da Hasan Laleözü'nün çok yetenekli olduğunu belirterek, "Kemoterapiden çıktıktan sonra insan biraz yorgun olur ama Hasan kemoterapiden çıkıp koşa koşa derse geliyor. Çalıp söylemeyi seviyor. İlerde iyi bir bağlama ustası olabilir." ifadelerini kullandı.

Kursta bağlama yanında makam ve ses dersleri verdiklerini dile getiren Kaçar, Laleözlü'nün öğrendikçe daha fazla meraklandığını ve araştırma yaptığını anlattı.

Kaçar, kursa ilk geldiğinde biraz içine kapanık olan Laleözlü'nün daha sosyal hale geldiğine işaret ederek, "Öğrenmeye başladıkça erkenden kursa gelmeye başladı. Dersten sonra da eve zorla gidiyor. Bağlamayı çok seviyor, çok değişti. Saz çaldıktan sonra mutlu oluyor, gülüyor. Hastalığı bir köşede kalıyor. Kendini buraya, saza adadığı için daha mutlu oluyor. O mutluluğu gördüğümüz için biz de mutlu oluyoruz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.