Gaziantep

GAÜN'den açıklama

17:41 05 Aralık 2017
GAÜN'den açıklama

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, hakkında çeşitli iddialar çıkan Yrd. Doç. Dr. Refiye Nevra Akdemir ile ilgili açıklama yaptı.

Gür, yaptığı yazılı açıklamada, yerel yayım yapan gazetenin "İhanet Vizesi" başlığıyla yayınlanan haberin, asılsız ve toplumda yanlış görüş ve kanılara neden olabilecek tarzda ifadeler içerdiğini belirtti.

İddialara konu olan Yrd. Doç. Dr. Refiye Nevra Akdemir hakkında, söz konusu iddialar gündeme geldiği gün itibarıyla rektörlüğe adli makamlardan konuyla ilgili herhangi bir bilgi ve belge ulaşmadığını vurgulayan Gür, şunları kaydetti:

"Bu itibarla, haberlere konu öğretim üyesi hakkında, tüm iş ve işlemlerini yasal mevzuat ve hukuk sınırları içerisinde bilgi ve belgelere dayanarak gerçekleştiren rektörlüğümüzce, bir soruşturma ve açığa alma işleminin yapılması mümkün olmamıştır. İslahiye İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Refiye Nevra Akdemir, Atina'da düzenlenen Türk Göç Konferansına 'Üç Büyük Göç Dalgası ve Gaziantep’in Mekansal Sürekli Yeniden İnşası' başlıklı sözlü sunum yapmak üzere başvuru yapmıştır. Rutin olarak öğretim üyelerine uluslararası sempozyumlara verilen katılım izni, kişinin isteği üzerine, kurumumuzca bilinen herhangi bir hukuku işlem ve üniversitemizce açılan bir idari soruşturma bulunmaması nedeniyle onaylanmıştır. Rektörlüğümüz döneminde şahsın çalıştığı fakültenin ilgili bölümünde öğretim üyesi bulunmaması nedeni ile kendisine idari ve akademik işlerin yürütülmesini sağlamak için zorunlu olarak vekaleten bölüm ve anabilim dalı başkanlığı görevi verilmiştir."

Söz konusu öğretim üyesinin istifasının rektörlüğün talebiyle değil, kendi isteğiyle verdiği dilekçeye istinaden kabul edilerek gerçekleştiğini aktaran Gür, "İstifa tarihi itibariyle de ilgilinin üstlendiği tüm idari görevler ortadan kalkmıştır. İddia edildiği gibi istifa işlemi söz konusu haberlerden sonra ve rektörlüğümüzün talebiyle değil, Nevra Akdemir’in 14.11.2017 tarihli dilekçesi doğrultusunda gerçekleşmiştir. Şahsın istifasından sonra ise düzenli olarak güncellenen üniversitemiz web sitesinden bilgileri kaldırılmıştır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.