Gaziantep

"Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok"

18:09 05 Aralık 2017
"Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok"

Gaziantep Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezince (KAGEM) yürütülen "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok Projesi" kapsamında engeline rağmen zoru başaranlar hikayelerini anlattı.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İl Müftülüğü'nde düzenlenen programın açılışında konuşan Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, Fetih Suresi'ndeki bir ayete dikkati çekti.

Bu ayetten "engelli engelsiz hepiniz beraber yaşayacak bir ortam oluşturun." manasını çıkardığını ifade eden Çelik, "Bu 'kolaylaştırın, çarşınızı, pazarınızı, evinizi barkınızı, salonunuzu, okulunuzu, caminizi, mektebinizi, medresenizi bütün toplumun her kesiminin gelip istifade edebileceği bir şekilde tanzim edin, düzenleyin' demektir. 'Şehrinizi, ülkenizi böyle düzenleyin, kafanızı da buna göre ayarlayın' demektir. Sevgili Peygamberimizin bir görme engelli kardeşimize o zaman devletin yönetimini vekaleten vermesi de zaten bunu gösteriyor. Göz, kulak, el, dil, ayak olmak ama hayatın her alanında, her kesiminde beraber olmak.." dedi.

KAGEM Gaziantep Şube Müdürü Zehra Ünal da Dünya Engelliler Günü'nün sadece anma programları şeklinde değil, sorunların konuşulduğu ve projelerin ortaya çıkması için farkındalığın oluştuğu bir ortamda geçmesini diledi.

- Doktorlar "20 yaşına kadar yaşar" dediler 33 yaşında

İşitme, yürüme ve görme engellilerin izleyici olarak katıldığı programa başarı hikayesini anlatmak üzere gelen 33 yaşındaki Serap Akın, 8 yaşında kendisine ve kardeşine Hacettepe Üniversitesi hastanesinde kas hastalığı teşhisi konulduğunu ve doktorun ailesine "Çocuklarınız, 20 yaşına kadar yaşayabilir" dediğini anlattı.

Buna rağmen yılmadığını ve eğitimine devam ettiğini kaydeden Akın, "O 20 yıl boyunca ne başarabilirim" diye düşündüğünü ve hayalini gerçekleştirip İngilizce öğretmeni olduğunu belirtti.

Konuşmaların sonunda din görevlisi, vaiz ve vaizelerden kurulu koro, işaret diliyle "Kara tren" türküsünü söyledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.