Gaziantep

Çölyak hastalarına kurabiye sürprizi

14:07 18 Aralık 2017
Çölyak hastalarına kurabiye sürprizi

Gaziantep'in merkez Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçedeki 389 çölyak hastasına glutensiz un ve makarna ile özel hazırlanan kurabiyelerden dağıttı.

Çölyak hastaları için her 3 ayda bir glutensiz un dağıtımı yapan Şehitkamil Belediyesi, aralık ayı içerisinde tespit edilen 389 çölyak hastasına 9 kilodan oluşan glutensiz un ve 2 paketten oluşan glutensiz makarna dağıtımını gerçekleştirdi.

Sabahın erken saatlerinde Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası’na gelen aileler, sırasıyla yardım paketlerini aldı.

Gıda dağıtımına katılan Başkan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali'nde pastacılık eğitimi gören kadınlar tarafından çölyak hastaları için yapılan glutensiz kurabiyeleri gıda bankasına gelen vatandaşlara ikram etti.

Fadıloğlu, çölyak hastalarının mutlu olması için gayret gösterdiklerini vurgulayarak, "3 ayda bir vatandaşlarımıza glutensiz un takdim ediliyoruz. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Tabi geçmiş dönemlerde Türkiye’de bunun imalatı da yoktu, ithalatı dahi yoktu ve zor şartlarda getiriliyordu. Çok şükür şu an ülkemizin çeşitli illerinde glutensiz un imalatı yapılıyor, ürün çeşidi de gün geçtikçe artıyor. Çağımızın hastalığı. Bu konuda bizler de elimizden gelen gayreti gösterebiliyorsak ne mutlu bize." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.