Gaziantep

Mastercard-Gaziantep Toplu Taşıma Projesi

15:47 21 Aralık 2017
Mastercard-Gaziantep Toplu Taşıma Projesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Mastercard tarafından başlatılan "Mastercard-Gaziantep Toplu Taşıma Projesi" kapsamında, vatandaşlar temassız kredi kartlarını toplu ulaşım sistemi ile belediye tarafından işletilen müzeler ve hayvanat bahçesinde kullanabilecekler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mastercard-Gaziantep Toplu Taşıma Projesi'nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Gaziantep'in yaşanabilirliğini artırmak adına belediye olarak koordinasyon ve işbirliğine büyük önem verdiklerini söyledi.

Kendini yenilemeyenlerin yenileceği bir dönemin yaşandığını anlatan Şahin, "O kadar hızlı bir değişim yaşanıyor ki. artık ülkeler değil şehirler yarışıyor. Şehirler yarışında Gaziantep'in öne çıkabilmesi, halkımızın Antep'te yaşıyor olmanın ayrıcalığını tatmaları için tüm ekibimle büyük projeleri hayata geçirerek gece gündüz çalışıyoruz." dedi.

Şahin, çağın getirdiği tüm teknolojik gelişmeleri "Akıllı Şehir" hedefi doğrultusunda halkın yaşamına entegre etmeye çalıştıklarını dile getirerek, şunlar kaydetti:

"Ulaşımdaki vatandaş memnuniyetsizliklerini ölçümlendirdik. İş başına geldiğimizde parayla çalışan bir sistem vardı ve bununla devam edilemezdi. Para kullanımını kaldırdık. Bu işi en iyi kim yapıyorsa onu bulduk. Yeni bir sistem kurduk. Birçok şehirde uygulanan sistemleri inceledik. 6 ay gibi kısa bir sürede hem mevcut sistemi realize ettik hem vatandaşın şikayetlerini azalttık hem de Londra, Şikago gibi dünya şehirlerinde bulunan sisteme entegre olup, Türkiye'nin en iyi modelini ortaya koyabilme noktasına gelebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlıklı şehirler için mutlaka iç donanımınızı, iç dolaşımınızı, ağlarınızı doğru yönetmeniz lazım. Kendi kurumsal kapasitemizi ve araç filomuzu her geçen gün artırıyoruz. Doğru zamanda, doğru ekiple doğru karar alırsanız doğru sonuca gidiyorsunuz. Biz ulaşımda bugün bunu yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Ulaşım sistemine entegre edilen yeni sistemle, artık dünyanın çeşitli ülkelerinden veya başka bir kentten Gaziantep'e gelen turistlerin temassız Mastercard özelliği bulunan kredi kartlarıyla toplu ulaşımdan herhangi bir bilet, kart almaya ihtiyaç duymadan faydalanabileceklerine dikkati çeken Şahin, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın Türkiye'de ulaşımda tek kart sistemine geçileceği müjdesini verdiğini anımsatarak, "Aslında biz Gaziantep olarak biz buna geçtik. Bugün anlattığımız çalışma bunun bir parçası. Türkiye'de tek kart sistemine geçildiğinde buna en hazır şehir Gaziantep olacak." diye konuştu.

Mastercard Kıdemli Başkan Yardımcısı Onur Kurşun da Mastercad'ın hayatı kolaylaştıran, pratikleştiren temassız toplu taşıma çözümünü Gaziantep'te hayata geçirdiklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesinin akıllı şehirler ve akıllı çözümler konusunda Türkiye'de lider olduğunu kaydetti.

Dünyada teknolojinin her gün geliştiğini, değiştiğini veya yenilendiğini kaydeden Kurşun, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirdiğimiz bu proje Londra, Şikago, St. Petersburg, Moskova, Kiev, Bükreş gibi pek çok şehirde milyonlarca insan Mastercard'ın temassız toplu taşıma teknolojisinden faydalanıyor. Türkiye'de de bu yolculuğumuz 1 yıl önce Mersin'de başladı. Oradaki başarının ardından Muğla ve Kocaeli'de de bu projeyi hayata geçirdik. Bugün de belediyemiz ve Kentkart ailesinin büyük desteğiyle Gaziantep'te hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mastercard Türkiye olarak bizim birinci misyonumuz Türk tüketicilerine kolay ve güvenli çözümleri sunmak." dedi.

Kentkart kurucu ortağı Ahmet Basmacı ise toplu taşımada ödeme sistemlerinde geleceğe yön verecek projeler üzerinde çalıştıklarını, şu anda 12 ülkede, 40 şehirde aktif olarak çalıştıklarını vurguladı.

Öte yandan projenin tanıtımı amacıyla vatandaşlar 15 Ocak 2018'e kadar her pazartesi geçerli olmak üzere, temassız Mastercard özellikli kredi kartlarını kullanarak toplu taşımadan 2 kez ücretsiz faydalanabilecekler.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.