Gaziantep

Iraklı iş adamları Gaziantep'te

15:53 22 Aralık 2017
Iraklı iş adamları Gaziantep'te

Kerkük Ticaret Odası Başkanı Sabahattin el-Salihi, Türk iş adamlarını kente yatırım yapmaya davet etti.

Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu kapsamında Gaziantep'te bulunan Iraklı iş adamları, Zeugma Mozaik Müzesi'ni gezdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk ve Müze Müdürü Emine Öztürk tarafından karşılanan heyete, müze ve mozaikler hakkında bilgi verildi.

Iraklı iş adamları, daha sonra müzeyi anlatan sinevizyonu 3 boyutlu gözlüklerle izledi.

Kerkük Ticaret Odası Başkanı Sabahattin el-Salihi, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin medeniyetlerini, tarihini burada gördüklerini belirterek, "Biz daha önce burada bu müzenin olduğunu bilmiyorduk. Ben müze ziyaretlerini çok yaparım, merakım var. Burayı da gördüm maşallah, çok güzel. Baktığımız zaman sanki biz o asırda yaşıyoruz." dedi.

Gaziantep'e ülkelerine yatırım çekebilmek ve ticari anlaşmalar yapabilmek için geldiklerini kaydeden el-Salihi, organize sanayi bölgesini de ziyaret ettiklerini ve bazı Iraklı iş adamlarının halı ve makine alımı ile gıda maddelerinin Irak'taki temsilciliklerini almak üzere anlaşmalar yaptıklarını anlattı.

- "Kerkük herkesin ortak paydası"

Kerkük'ün Türkmen, Arap, Kürt ve Hristiyan herkesin ortak paydası olduğunu anlatan el-Salihi, "Bir bahçede gül ne kadar çok olursa o kadar güzel olur. Herkesin, 'Kerkük, benim' demesi olmaz. Kerkük, Kerkük'te yaşayanların Kerkük'üdür, yabancıların Kerkük'ü değil." diye konuştu.

el-Salihi, Türkiye'den çok memnun olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye çok teşekkür ederiz. Her zaman Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar konuştukları zaman söylüyorlar, 'Kerkük'te olan Türkmenler bizim kardeşimizdir. Biz onlara her zaman yardımcı oluruz.' diyorlar. Biz onlara teşekkür ediyoruz. Her zaman bizi ziyaret etmelerini bekliyoruz. Biz de gelip devamlı burayı ziyaret ederiz."

Sabahattin el-Salihi, Kerkük'ün güvenli bir şehir olduğunu ifade ederek, "Türk şirketlerine ben buradan çağrı yapıyorum, gelsinler Kerkük'te isterlerse kendileri yatırım yapsınlar, isterlerse bizimle ortak yatırım yapsınlar. Nasıl isterlerse biz onlara yardımcı oluruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.