Gaziantep

"Hürlerin Kalbinden Kudüs" programı düzenlendi

17:09 01 Ocak 2018
"Hürlerin Kalbinden Kudüs" programı düzenlendi

Gaziantep'te, Suriye, Filistin ve Kudüs konulu "Hürlerin Kalbinden Kudüs" programı düzenlendi.

Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfından yapılan açıklamaya göre, vakfın katkılarıyla Bilim Eğitim Kültür Araştırmaları Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programda, Suriye Masir Topluluğu, Suriye Demokratlar Birliği, Suriye Gençlik Platformu, Alasala Gençlik Grubu, Suriye Geçici Hükümeti temsilcileri yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, Kudüs'ün tüm insanlığın başkenti olduğunu belirtti.

İnsanlar arasındaki farklılıkları, çeşitlilikleri özgürlük ve adalet ile tolere edilmesi gerektiğini belirten Aldemir, "Şehirlerimizi talan ettiler, Bağdat’ı, Halep’i ve Şam’ı yerle bir ettiler ama bir milyon şehidimizle yine ayaktayız. Bu şehirleri eskiden olduğu gibi yine yaparız fakat onurumuzu kaybedersek, izzetimizi kaybedersek, özgürlüğümüzü yitirirsek insanlığımızı kazanamayız." ifadelerini kullandı.

Suriye Masir Topçululuğu Başkanı Eymen Ebu Haşim de Suriye ve Filistin halklarının özgürlük mücadelesinin ayrı düşünülmemesi gerektiğini dile getirerek, Suriye ve Filistin halkının, Batılıların oyunlarına gelmemesi gerektiğinin söyledi.

Suriye Geçici Hükümeti Filistin Mülteci Heyeti Başkanı Ekrem Atva da bölgenin özgürlük mücadelesinin bir bütün olduğuna işaret etti.

Programda gençler tarafından şiirler okundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.