Gaziantep

Yeni halı koleksiyonları Domotex'te görücüye çıkacak

11:03 10 Ocak 2018
Yeni halı koleksiyonları Domotex'te görücüye çıkacak

ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Türkiye'nin önemli halı üretim merkezlerinden Gaziantep'teki üreticiler, 2018 tasarımlarını Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenecek Dünya Halı ve Zemin Ürünleri Fuarı'nda (Domotex Hannover) görücüye çıkaracak.

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, halı sektörü açısından dünyanın en önemli fuarlarından olan ve bu yıl 12-15 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek Domotex Hannover'e 63 ülkeden bin 556 firma katılacak.

Toplam 106 bin 321 metrekare sergi alanına sahip fuara Türkiye'den katılacak 160 firma, birbirinden güzel halılarını 21 bin 880 metrekarelik alanda sergileyecek. Metrekare bazında 9. kez birinci olan Türkiye'yi sırasıyla Almanya ve Belçika izliyor.

Makine halılarının Türkiye'deki en önemli üretim üssü olan Gaziantep'ten fuara katılacak 83 firma da yaklaşık 6 aydır yoğun şekilde çalışarak ortaya çıkardıkları ve fuarda ilk kez sergileyecekleri yeni tasarımlar sayesinde pazar paylarını artırmayı hedefliyor.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Domotex Fuarı'nın, ihracatın geliştirilmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

- Altı aylık emek Domotex'te görücüye çıkacak

Bu yılki fuara Türkiye'den 160 firmanın katılacağını ve bunun yarısından fazlasının, makine halısının merkezi Gaziantep'ten olduğunu anlatan Kaplan, "Orada ülkemizi, sektörümüzü en iyi şekilde temsil edeceğiz. Zaten yıllardan beri Domotex'in en büyük katılımcıları Türk firmalarıdır. İnşallah bu sene de birinciliğimizi devam ettirip, gelen müşterilerimize ürünlerimizi sergileyip, satmaya çalışacağız." dedi.

Kaplan, fuarların kendilerini geliştirmek, sektörde yer edinmek isteyen halıcılar için çok önemli olduğunu dile getirerek, "Fuar demek bir firmanın görücüye çıkması demektir. Firmanın gelişmesine büyük katkı sağlar. Çünkü orası devler ligidir. Bu fuar, firmalara prestij kazandırır. Her sene olduğu gibi bu yıl da fuarda yeni tasarımlarımızı, yeni koleksiyonlarımızı sergileyeceğiz. Yaklaşık 6 aydır üzerinde çalışılan halılarımız, Domotex'te görücüye çıkacak. Bir yıllık emeklerimizin sonucunu alacağımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Bu yılki koleksiyonlarda yer alan halıların, hitap edilen pazarlara göre farklı desen ve renkler içerdiğini ifade eden Kaplan, özellikle halıcıların gözde pazarlarından ABD için koyu ve mat renklerle dokudukları eskitme tarzdaki halıların dikkati çektiğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.