Gaziantep

Yöresel Ürünler Fuarı

17:34 15 Ocak 2018
Yöresel Ürünler Fuarı

Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesince açılan "Yöresel Ürünler Fuarı"nda Türkiye'nin dört bir yanından doğal ürün satışı ve tanıtımı yapılıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin birçok yerinde üretilen doğal ürünler, Şahinbey Belediyesi Köy Pazarı'nda düzenlenen fuarda tanıtılıyor.

Fuarda, Türkiye'nin dört bir yanından gelen üreticiler, kendileri için hazırlanan stantlarda doğal ortamlarda ürettikleri yöresel lezzetlerini sergileme fırsatı buluyor.

Fuarda, Kars kaşarın dan Karadeniz fındığına, Erzurum balından Amasya bam yasına, Çorum leblebisinden Trabzon peynirine kadar birçok yöresel ürün yer alıyor.

Gaziantepliler, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen doğal ürünü tatmanın keyfini yaşadı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahinbey Belediyesi Katılım AŞ Genel Müdürü Adem Erkan, fuarda doğal ürünlerin tanıtıldığını belirterek, "Türkiye'nin farklı bölgelerinden doğal ve organik, sertifikalı ürünlerin satışı için tezgahlar oluşturuldu. 2013 yılından bu yana faaliyette olan pazarımızda civardaki kırsal mahallelerimizde bulunan çiftçilerimiz ve yetiştiricilerimiz, ürettikleri doğal ve organik ürünlerin satışını hiçbir ücret ödemeden yapabiliyor." ifadesini kullandı.

Köy pazarında stant açan kişilerse fuardan memnun kaldıklarını ifade etti.

Fuar, 11-21 Ocak tarihleri arasında açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.