Gaziantep

"Okuma–Yazma Seferberliği" Gaziantep'te başladı

14:56 22 Şubat 2018
"Okuma–Yazma Seferberliği" Gaziantep'te başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yurt genelinde başlattığı "Okuma-Yazma Seferberliği" Gaziantep’te de başladı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın önderliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kaymakamlıklar, belediyeler, müftülük ve okul müdürlüklerinin katılımıyla Şehitkamil Kongre ve Eğitim Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Katılımcılara ilçelerde bulunan okuma-yazma bilmeyen nüfus oranları ile ilgili bilgiler veren Vali Yerlikaya, Türkiye sıralamasına bakıldığı zaman Gaziantep’in okuma-yazma bilmeyenlerin oranıyla 10’uncu sırada bulunduğunu belirtti.

Gaziantep’te 58 bini kadın, 66 bin kişinin okuma-yazma bilmediğini ifade eden Yerlikaya, kent merkezi ve ilçelerdeki tüm okullarda okuma-yazma kursları açılacağını kaydetti.

Okuma yazma bilmeyen bir kişiye dahi kurs açılacağını belirten Yerlikaya, seferberliğin 5 Mart’ta başlayacağını ve ilk etapta 6 ay süreceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başlattığı "Gelin Etmeyin Okula Gönderin" kampanyasının büyük ses getirdiğini ve bu kapsamda ödüle layık görüldüğünü anımsatan Yerlikaya, "Bunun için kendisini her fırsatta kutluyoruz ve teşekkür ediyoruz. Daha önceki Aile Sosyal Politikalar Kurucu Bakanlığı dönemindeki tecrübeleri ve kendi şehrini iyi tanımasından dolayı güzel bir kampanya başlattı. Biz ve milli eğitim müdürlüklerimiz de destek verdik." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Gaziantep’in ekonomi ve sanayi alanındaki rakamsal istatistiklerine bakıldığı zaman iftihar edilecek rakamların olduğunu vurguladı.

2018 Türkiye'sinde 66 bin okuma-yazma bilmeyen bir nüfusun olmasının kendisine göre çok fazla bir rakam olduğunu dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Dünyanın ve Türkiye’nin hedeflerine bakıldığı zaman 66 bin insanın okuma-yazma bilmemesi çok yüksek bir rakam. Dokunmamız gereken 66 bin hayat, insan var. İşte bu insanların hayatlarına bu salon dokunacak. Bu salonun organizasyonu ve koordinasyonu ile olacak. Türkiye devleti demokratik, laik ve sosyal bir devlet, tüm vatandaşlarına fırsat eşitliği veren bir devlet."

Toplantıya, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile okul müdürleri ve ilgili yetkililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.