Gaziantep

GAÜN'de "3. Kariyer Zirvesi"

16:58 03 Mart 2018
GAÜN'de "3. Kariyer Zirvesi"

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, "Hayatta fırsat kapısı aralandığında hazırlıklı olmak lazım. O yüzden donanımımızla , zekamızla ve kabiliyetimizle kendimizi sürekli geliştirmeliyiz." dedi.

Rektör Gür, Mavera Salonu'nda düzenlenen 3. Kariyer Zirvesi"nin açılışındaki konuşmasında, tüm öğrencilerin şimdiden kariyer tırmanışına başladığını söyledi.

Kariyerin her zaman yenilenebilecek bir zirvesi olduğunu anlatan Gür, başarıların her zaman kolay olmadığını ve hiç bir zaman cesaretin ortadan kaldırılmaması gerektiğini vurguladı.

- Başarısızlık sıçrama hamlesi olmalı

Olası bir başarısızlık durumunda kariyer için yeniden sıçrama hamlesinin yapılması gerektiğini de belirten Gür, öğrencilere şöyle seslendi:

"Tesadüflere inanan bir insan değilim. Tesadüf olmuş olsaydı hiç kimsenin çalışmasına gerek olmazdı. Hayatta fırsat kapısı aralandığında hazırlıklı olmak lazım. O yüzden donanımımızla , zekamızla ve kabiliyetimizle kendimizi sürekli geliştirmeliyiz. Biz gelişimimizi sürdürdükçe gelen fırsatları da iyi şekilde değerlendirip kariyerimizi güçlendirebiliriz ve hatta başarı hikayesi yazabiliriz."

GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal da artık geleneksel hale gelen zirvenin öğrencilere önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

Kariyer günlerinin öğrencilerin derslerde öğrendiklerini gerçek hayatla buluşturma imkanı sağladığını da belirten Günal, "Bu tür etkinlikler, siz öğrencilerin özgüvenini geliştirecek, mesleki doğru hedefler belirleyerek ilerlemenize olanaklar sağlayacaktır. 2 gün boyunca meslek büyüklerinizle buluşup hem onları dinleme hem de onlarla üst düzey şekilde bir araya gelme imkanı bulacaksınız. O yüzden bu fırsatları iyi değerlendirmelisiniz." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.