Gaziantep

GASMEK ile işlerini kurdular

13:01 06 Mart 2018
GASMEK ile işlerini kurdular

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (GASMEK) eğitim alan 4 kız kardeş, kreş açarak iş yamana katıldı.

Adnan Menderes Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olan Gönül Çam, hayalini kurduğu kreşe GASMEK'te diğer üç ablasıy katıldığı kursların ardından kavuştu.

GASMEK'te okul öncesi eğitime yönelik kursunda tecrübe edinen ve belge alan Çam, kursta aynı eğitimi alan üç ablasıyla ağabeyi Mustafa Çam'ın da teşvikiyle kreş açtı.

Gönül Çam, GASMEK sayesinde eğitimini pekiştirdiğini, tecrübe kazandığını, ablalarının da bu kursla meslek sahibi olduklarını belirtti.

Çam'ın büyük ablası Leyla Çam da en büyük üzüntüsünün okuyamamak olduğunu, bu açığını GASMEK sayesinde giderdiğini ifade ederek, "Çok şükür içimde ukde kalan okuma hayalim GASMEK sayesinde son buldu. GASMEK'te eğitim alıp çalışma fırsatı buldum." dedi.

Kardeşlerden Hatice Kayar ise GASMEK sayesinde artık ayaklarının üstünde durduğunu ve özgüveninin yerine geldiğini ifade etti.

Fatma Kurt da okumayı istediğini ancak zamanında aile büyüklerinin buna izin vermediğini dile getirerek,"GASMEK bizlere hiçbir şey için geç kalınmadığını gösterdi ve bizlere kapısını açtı. Bu sayede kardeşlerimle birlikte hayalimizi gerçekleştirme imkanı bulduk. Küçük kardeşimizin ön ayak olduğu ve açtığı kreşte bütün kız kardeşler çalışıyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.