Gaziantep

Gastronomiyi teknolojiyle birleştiriyorlar

16:11 06 Mart 2018
Gastronomiyi teknolojiyle birleştiriyorlar

İpekyolu Kalkınma Ajansının (İKA) öncülüğünde Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesince gastronomi ve buna yönelik turizmde verimliliğin artırılması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla teknolojik çözümlerin geliştirilmesine odaklanan yazılımlar oluşturmak için iş birliği protokolü imzalandı.

İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, ajans binasında gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk defa gastronomi ve bilişimin birleştirildiğine dikkati çekerek "GastroBilişim Hackathonu" düzenleneceğini söyledi.

Gençlerin gastronomiye ilgilerini artırmak istediklerini ifade eden Akyılmaz, gastronomi turizmi alanında faaliyet gösteren işletmelerin hizmet kalitesinin artırılması, marka sayısı ve bilinirliğinin artırılmasını istediklerini belirtti.

GastroBilişim üzerine yarışma düzenleyeceklerini bildiren Akyılmaz, yaratıcı fikri olanlara katılma çağrısında bulundu.

Akyılmaz, şunları kaydetti:

"Geçirdiğimiz dijital dönüşümün bir parçası olan tasarım ve yazılım konusu bizim için çok önemli. İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak yeni projelerin oluşumuna destek sağladık, bundan sonra da yenilikçi ve yaratıcı projelere destek sağlamaya devem edeceğiz. 'GastroBilişim Hackathonu' ile yaratıcı gençleri projelere teşvik edip onların birer girişimci olmaları konusunda istekli hale getireceğimizi düşünüyorum. 5 ile 26 Mart tarihleri arasında başvurular olacak. Jürinin seçtiği on takım 30 Mart ve 1 Nisan tarihleri arasında kentteki kampta yarışacaklar. Yazılımlar, tasarımlar bölgenin gastronomi turizminde araç olarak kullanılacak. Türkiye'de bilişim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren gençleri ve kendini genç hisseden herkesi davet ediyorum."

İş birliği protokolünün imzalandığı toplantıya GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Arıöz ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay da katıldı.

Yarışmaya başvurular 26 Mart'a kadar devam edecek.











YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.