Gaziantep

İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yılı

15:57 11 Mart 2018
İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yılı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yerlikaya, mesajında, Kurtuluş Savaşı'nın en çetin günlerinde yüreği vatan, millet, bayrak sevgisi ve hürriyet aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın muhtevasıyla aziz Türk milletinin duygularına tercüman olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı'nın Türk bayrağıyla birlikte sonsuza dek aziz milleti ve cumhuriyeti gururla temsil edeceğini kaydeden Yerlikaya, "İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün 97. yıl dönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum." ifadesini kullandı.

Başkan Şahin de istiklal mücadelesi ruhu muhafaza edildiği sürece millet olarak karşılaşılan her tür badirenin atlatılacağını ve istikbal mücadelesinin de başarıyla sürdürebileceğini vurguladı.

İstiklal Savaşı'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kenetlenerek bir var olma mücadelesi veren halkın hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirdiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Dün olduğu gibi bugün ve yarın da hiçbir tehdide boyun eğmeyecek, güvenliğimiz için ne gerekiyorsa yapmaktan kaçınmayacağız. Kahraman askerlerimiz, terör unsurlarını sınırımızdan temizlemek için büyük bir hassasiyetle sivilleri kollayarak teröristlere göz açtırmayacaktır. Allah yardımcıları olsun. Allah onlardan razı olsun. Milletimizin kahraman askerlerine desteği tamdır, birlik ve beraberlik duygusuyla geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.