Gaziantep

Gaziantep'teki İstasyon Projesi'ne Uzakdoğu ilgisi

11:53 15 Mart 2018
Gaziantep'teki İstasyon Projesi'ne Uzakdoğu ilgisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri kabul edilen ve Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM 2018'de tanıttığı İstasyon Projesi'ne Uzakdoğulu yatırımcıların ilgi gösterdiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, fuarda yabancı yatırımcılara kentsel dönüşümün simgesi olarak tanıttığı İstasyon Projesi'ni "birlikte yapalım" teklifinde bulundu.

Dünyanın 100 ülkesinden 25 bine yakın gayrimenkul profesyonelini ağırlayan MIPIM'e İstasyon Projesi ile katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çin, Japonya, Hong Kong ve Güney Koreli çok sayıda yatırımcıyla bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, MIPIM'de kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Asya şehirlerinin fuara katılımında da bir yükselme olduğu belirtiliyor. Dünya müteahhitlik sektöründe Çin'in ardından ikinci olan Türkiye'den de fuara katılım oldukça yüksekti. Gaziantep olarak kentsel dönüşümde farklı bir modelle Türkiye'ye örnek olmak istiyoruz. Bunun için farklı bir model geliştirdik. Çin, Japonya, Hong Kong ve Güney Koreli yatırımcılar da yapmaya çalıştığımız bu modellere ciddi finansal destek vermeye çalışıyor. Projeyi inceliyorlar, fizibilitesine bakıyorlar. İstasyon Projemiz, 500 bin metrekare alan üzerine 6 bin insanın yaşam alanını tasarlayan etkileyici ve büyük proje. Bu da tabii ki Uzakdoğulu yatırımcıların ilgisini çekiyor. İlginin en büyük nedeniyse yüzde 40 oranında bir karlılığın olması. Dünyada yüzde 40 karlılığın olduğu çok az sektör ve çok az proje var."

Görüşmeler sonucu yatırımcı önerilerinin hangisinin doğru olduğuna karar verip çalışmayı tamamlayacaklarını kaydeden Şahin, "Bu çalışmaların sonunda İstasyon Projesi için öngördüğümüz bölgeyi bir ticaret, turizm, kültür ve gastronomi merkezi haline dönüştüreceğiz." açıklamasında bulundu.

Dünya Bankası raporuna göre Gaziantep'in dünyanın en rekabetçi yedinci şehri olduğunu aktaran Şahin, "Ortadoğu pazarında bir güven, huzur koridoru oluşturulursa oradaki yıkılan şehirler ve bölgenin yeniden imarı konusunda Gaziantep merkez olacak. Yatırımcılara bütün bunları anlattık ve beklediğimiz ilgiyi gördük." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.