Gaziantep

Üniversite öğrencilerinden organik domates hasadı

15:09 15 Mart 2018
Üniversite öğrencilerinden organik domates hasadı

Proje, bölgede seracılığın geliştirilmesi ve bölge çiftçisine örnek olmayı hedefliyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu (MYO) Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Bölümü öğrencileri serada yetiştirdikleri organik domatesin hasadını gerçekleştirdi.

"Uygulamalı Sera Eğitim Projesi" kapsamında, İslahiye yerleşkesindeki 2 bin metrekarelik kapalı seraya dikilen "tutku" ve "hünkar" çeşidi sırık domateslerin hasadına başlandı.

Yrd. Doç. Dr. Negar Ebrahım Pour Mokhtari, gazetecilere yaptığı açıklamada, domateslerin öğrencilerin desteğiyle yetiştirildiğini belirterek, uygulamanın İslahiye bölgesinde ilk olduğunu ve bölge çiftçisine örnek olacağını dile getirdi.

Bölüm öğrencisi Gamze Yücel de yaptıkları uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek, dikiminden hasadına kadar domateslerle ilgilendiklerini ve işlerini severek yaptıklarını kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Deveci ise proje kapsamında uygulama alanı olarak kullanılan seraya 5 bin 500 tutku ve hünkar çeşidi domates fidesi dikildiğini ve dikilen domates fidelerinde yüzde 95 verim sağlandığını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.