Gaziantep

MS Hemşireliği Sempozyumu

12:17 24 Mart 2018
MS Hemşireliği Sempozyumu

Türkiye Multipl Skleroz Derneği (MS) Gaziantep Şubesi tarafından organize edilen Multipl Skleroz Hemşireliği Sempozyumu başladı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Avni Gökalp, kentteki bir otelde düzenlenen sempozyumun açılışında, Gaziantep’te tıbbi kongrelerin yapılmasının kent adına önemli olduğunu, sempozyum sonucunda güzel sonuçların ortaya çıkacağına inandığını belirterek, düzenleme kuruluna teşekkür etti.

Türkiye Multipl Skleroz Derneği Gaziantep Şubesi Dernek Başkanı Prof. Dr. Aylin Hengirmen Akçalı da MS hastalığının nöroloji dünyasının yıllardır mücadele ettiği en ciddi hastalıkların başında yer aldığını söyledi.

Hastalığın tedavisiyle ilgili son yıllarda hızlı gelişmeler kaydedildiğini ifade eden Akçalı, "Bu hasta grubuna hizmet veren hekimlerin klinik hemşire desteği ihtiyacı yadsınamaz ve bu konuda ülkemizde çok kıymetli çalışma örnekleri yürütülmektedir. Sempozyumun başarılı geçmesini diliyorum." dedi.

MS'le ilgili hemen her şeyin alanında en kıymetli öğretim üyeleri tarafından anlatılacağı, sözel ve poster sunumlarının yer alacağı sempozyum kapsamında katılımcı hemşirelere yönelik “MS Hemşireliği Sınavı” yapılacak. Sınavda dereceye girecek 3 hemşireye özel ödüller verilecek.

Sempozyum, yarın sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.