Gaziantep

Kent Konseyi üyeleri gençlerle kitap okudu

10:51 28 Mart 2018
Kent Konseyi üyeleri gençlerle kitap okudu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi üyeleri, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Düztepe Kitap Kafe’de gençlerle kitap okudu.

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Fikret Murat Tural ve konsey üyeleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Düztepe Kitap Kafe’de Gençlik Meclisince Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gençlerle buluştu.

Konsey üyeleri, etkinlikte gençlerle kitap okuyarak vakit geçirdi.

Tural, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, gençlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Gaziantep genelinde tüm öğrencilere kitap sevgisini aşılamak için kitap okuma etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Tural, şunları söyledi:

"Düztepe semtinde oturan gençlerle bir araya geldik, onların kitap kafelere yönelik düşüncelerini öğrendik, hem gençler hem de aileler bu tarz kitap kafelerin yaygınlaştırılmasını istiyorlar. Belediyemizin hedefi; her semte kitap kafe açmak, gençlerin buralara gelerek vakit geçirmesine katkı sunmaktır."

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ercan Oğuz da Türkiye’de okuma oranının düşük olduğuna işaret ederek, "Bu oranı yukarılara çekmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda hızlı okuma anlama eğitimleri düzenliyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.