Gaziantep

İhracatçılar elektronik döneme hazırlandı

11:13 28 Mart 2018
İhracatçılar elektronik döneme hazırlandı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Genel Sekreterliği, 1 Nasan'dan itibaren tüm ihracat destek işlemlerinde zorunlu hale gelecek elektronik imza (e-imza) ve kayıtlı elektronik posta (e-posta) kullanımı konusunda seminer düzenledi.

GAİB'den yapılan açıklamada, ihracata yönelik devlet desteklerine ilişkin tüm başvuruların 1 Nisan'dan itibaren e-imza ve kayıtlı e-posta yoluyla yapılmasının zorunlu hale getirildiği, bu tarihten itibaren her türlü destek başvurusu ve bu konu ile ilgili her türlü yazışmanın bu şekilde yapılması gerektiği hatırlatıldı.

Yeni döneme hazırlık amacıyla GAİB Genel Sekreterliğince düzenlenen seminerle ihracatçılara, e-imza ve kayıtlı e-posta kullanımı ile değişen mevzuata ek olarak bakanlık talimatları ışığında son gelişmeler hakkında bilgiler verildi.

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, ihracata yönelik devlet desteklerinin işleyişinde yeni bir dönemin başladığını, bu konuda firmalara yol gösterici olmak amacıyla firmalarca yapılan teknik altyapı çalışmaları ve diğer hazırlık sürecinde yaşanan sorunların dile getirilebileceği bir ortam oluşturulduğunu ve çözüm önerilerinin tartışıldığını dile getirdi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.