Gaziantep

Gaziantep'ten kısa kısa

16:15 14 Mayıs 2018
Gaziantep'ten kısa kısa

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar için sokak iftarları, ramazan sohbetleri, tasavvuf konserleri, şiir dinletisi, söyleşi, orta oyunu, gölge oyunu ve tiyatro gösterilerini de içeren birçok etkinlik planlandı.

Festival Park'ta “Ramazan Sokağı” adı altında oluşturulan standlarda Gaziantep kültürüne özgü ürünler sergilenecek.

Gaziantep Üniversitesi Atakent Parkı, Şehreküstü İtfaiyesi yanı Talat Özkarslı Spor Salonu önü, Kayaönü İtfaiyesi içi, Düztepe Çamlık Parkı içi, Karataş Mahallesi 103410 Cadde (Şahinbey Kavaklık Rotary Aile Sağlığı Merkezi karşısı) ve GAR binası önünde iftar çadırları kurularak vatandaşlara hizmet verilecek.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen "Gaziler Diyar’ından Şehitler Diyarı" projesi Ramazan Bayramı sonrası devam edecek.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale seferlerine ramazan dolayısıyla ara verdiklerini bildirdi.

Çanakkale Destanı'nı unutturmayacaklarını belirten Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Ecdadımızın yedi düvele karşı vermiş olduğu destansı mücadeleyi yaşatmak için öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürüp ecdadımızın mezarlarını ziyaret edip dua etmelerini sağlıyoruz. Öğrencilerimiz böylece bu vatan topraklarının ne kadar zor şartlar altında kazanıldığını yerinde görmüş oluyorlar. Ramazan ayı öncesinde 402. seferimizi düzenleyerek 75 bin 801 kişiyi ecdadıyla buluşturduk. Seferlerimizi Ramazan Bayramı sonrasında devam ettireceğiz."

Ayrıca, Tahmazoğlu, "Anneler Günü" dolayısıyla vatani görevini Çanakkale'de sürdüren Talip Yılmaz isimli askeri, ailesiyle buluşturduklarını belirtti.

Ampute Futbol Süper Lig’inde mücadele eden Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Ampute Futbol takımı, sezonu üçüncü bitirdi.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ligi 37 puanla bitiren takım sezonu üçüncü olarak tamamladı.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.