Gaziantep

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü

11:37 11 Temmuz 2018
15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü

Polis Başmüffetişi Ahmet Sula, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıl dönümünde Gaziantep'te sergi açtı.

Gaziantep Kültür ve Sanat Merkezinde Sula'nın 35 resminin yanı sıra şiir ve kaligrafi çalışmalarından oluşan yaklaşık 100 eser sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Sula, açılışta yaptığı konuşmada, sergiyi 15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak adına açtığını söyledi.

Gaziantep'in yanı sıra 12-13 Temmuz'da Mardin'de de sergi açacaklarını ve 14 Temmuz'da Adıyaman ve 15 Temmuz'da ise Rize'de ise gençlerle yapacakları söyleşilerle hain darbe girişimini anlatacağını ifade eden Sula, şöyle konuştu:

"Fiilen bu ülkeye güvenlik anlamında hizmet eden bir emniyet müdürüyüm. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu hafta hain bir darbe kalkışmasının yıl dönümü. Bunu unutturmamak adına bir turneye çıktık. Benim sanat anlayışımda zamanın mekanın birilerini çekmesi lazım. Bu turnemizde o yüzden buraya geldik. Burada gençlerimiz ve sanatseverlerle buluşmak heyecan veriyor. Diğer gayemizde medeniyetimizin gücünü anlatabilmek ve onlara bir rol model olup cesaretlendirmektir. Ülkemizi insanlık için çok önemli olarak görüyorum. Çünkü biz iyilik ve adaletle coğrafyalara hizmet eden bir ülkeyiz."

Serginin açılışına, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken ve çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.