Gaziantep

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

16:01 13 Temmuz 2018
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yerlikaya, mesajında, devlete ve millete karşı başlatılan menfur darbe girişiminin, destansı direnişle etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Kendisine emanet edilen uçağı, tankı, topu, silah ve cephaneyi milletine yöneltenlerin karşısına sarsılmaz iradeyle milletin çıktığını ifade eden Yerlikaya, şu değerlendirmede bulundu:

"Şanlı direnişimizin ikinci yıl dönümünde, hain darbe girişiminin faili ihanet çetesini bir kez daha lanetliyor, bu zilletin acısını dünyada ve ahirette çekmelerini diliyoruz. O gece sokaklarımızdan 15 Temmuz Demokrasi Meydanına sel olup akan gazi şehrin kahraman evlatları, ecdadının düşman işgaline karşı koyduğu hürriyet aşkı ve mücadele ruhunun asla sönmeyeceğini bütün dünyaya göstermişlerdir. Ne mutlu yurdun dört bir köşesinde bu ruhu sergileyenlere, ne mutlu Gaziantepliyim diyenlere. Sarsılmaz inanç, azim ve kararlılıkla 15 Temmuz gecesi gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimizi rahmetle, canlarını ortaya koyan şanlı gazilerimizi minnetle anıyoruz."


- AK Parti Milletvekili Koçer

AK Parti Gaziantep Nejat Koçer de demokrasiye, birlik ve beraberliğe kasteden terör örgütü FETÖ'nün hain darbe girişiminin ikinci yılında olunduğunu anımsattı.

Silahlı darbe girişiminin ardından gelen ekonomik darbe girişimlerine de fırsat verilmediğini dile getiren Koçer, "Hızla alınan ekonomik tedbirlerle, yatırım teşvikleriyle, istihdam seferberlikleriyle ülkece ekonomik verilerde rekorlar kırdık, kesintisiz büyüme yaşadık." ifadelerini kulandı.


- Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de 15 Temmuz'un hainlere karşı kazanılan zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu bildirdi.

Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözlerine değinen Şahin, şunları kaydetti:

"Bu necip millet ülkesine yönelik işgal girişimine büyük bir direniş göstererek milli şair Akif'in duasının gereğini yapmıştır. Bizler, özgürlük ve bağımsızlığa aşık bir milletin evlatlarıyız. Dava vatan olduğunda her birimiz canımızı seve seve feda ederiz. O gece de tarih tekerrür etti, milletimiz bağımsızlık ve demokrasisine göz diken hainleri yüreklerindeki iman ve bayrak sevgisiyle bertaraf ederek şanlı tarihine layık olduğunu kanıtladı. Tarih milletimizin kahramanlığını unutmayacaktır."

Şahin, "Gaziantep şehit olur, gazi olur ancak esir olmaz" sözünün hakkını vererek darbecilere teslim olmadığı için Gazianteplilere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.