Gaziantep

Araban'da cemevi açılışı

10:32 03 Ağustos 2018
Araban'da cemevi açılışı

Araban ilçesinde yapımı tamamlanan cemevi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Başpınar Mahallesine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Araban Belediyesi ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan cemevinin açılışına, Araban Kaymakamı Emin Bağlı, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, İlçe Müftüsü Hasan Kiraz, Türkiye Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri İsmet Kurt, Alevi Federasyonu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu Kazım Kılıç, Gaziantep Alevi Kültür Derneği Başkanı Bektaş Kaya, Adıyaman Alevi Dedesi Garip Bozkurt ile vatandaşlar katıldı.

Alevi Dedesi Mehmet Ali Tutal, açılışta yaptığı konuşmada, aleviliğin temelinde, insana ve doğaya sevgi ve saygı olduğunu dile getirdi.

Cemevinin inşaatını 2 yılda tamamladıklarını ifade eden Tutal, şöyle konuştu:

"Cemevimizin inşaatına başladığımız ilk günden bu güne kadar temelinde ve her aşamasında her kesimin katkısı olmuştur. Cemevimize maddi ve manevi katkıda bulunan başta halkımıza, çevre köylerimize, devlet erkanına teşekkür ederiz. Amacımız cemevlerimizde ibadet etmek. Halkın bireysel ve toplumsal sorunlarına eğilerek, barışı ve kardeşliği sağlamaktır. Biz aleviler tüm inançlara saygılıyız. Bizler de aynı saygıyı görmek istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.