Gaziantep

Zafer Bayramı'na doğru

13:39 29 Ağustos 2018
Zafer Bayramı'na doğru

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "30 Ağustos, bu milleti tutsak etmeye, sömürge yapmaya, bu topraklarda hayali devletler kurmaya yönelik yanlış hesapların Afyonkarahisar'dan, Dumlupınar'dan, Kocatepe'den ve İzmir'den Mehmetçik süngüsüyle dönmesidir." dedi.

Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile Türk milletine açılan Anadolu topraklarının 30 Ağustos 1922'de vatan olarak tescillendiğini söyledi.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin sona erdiği 30 Ağustos'un, kadını, erkeği, tüyü bitmemiş yetimiyle tüm milletin tek yürek olarak yazdığı kurtuluş destanının zaferle taçlandığı gün olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Kurtuluş mücadelemiz, büyük fedakarlıklar ve kahramanlıkların öyküsüdür. 30 Ağustos ise bu şanlı özgürlük mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı gün olarak tarihe geçmiştir. 30 Ağustos, Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya ilan etmesidir. 30 Ağustos, bu milleti tutsak etmeye, sömürge yapmaya, bu topraklarda hayali devletler kurmaya yönelik yanlış hesapların Afyonkarahisar'dan, Dumlupınar'dan, Kocatepe'den ve İzmir'den Mehmetçik süngüsüyle dönmesidir. 30 Ağustos, yıllar süren milli mücadele tarihinin sonunda ulaşılan üstün başarıyla yüzyıllardır adım adım dünyayı parselleyen sömürgeci güçlerin karşılaştıkları en ağır yenilgi ve aldıkları en kesin cevaptır."

Milletçe bugün de aynı irade ve kararlılıkla yola devam ettiklerini ifade eden Şahin, şunları aktardı:

"Yolumuza taş döşemeye çalışanlarla, ülkemiz üzerinde hesapları olanlarla her daim mücadele halindeyiz. Cephede bükemedikleri bileği parayla pulla bükmeye çalışıyorlar. Ama başaramazlar. Bu millet hiçbir güç ve yaptırım karşısında eğilmedi, eğilmeyecek çünkü biz geçmişini bilen, tarihine saygı duyan, ataları ve onlardan aldıkları mirasla gurur duyan bir milletiz. Gerektiğinde yeni destanlar yazacak, yeni zaferler kazanacak kudrete sahibiz. Türkiye, geleceğine umutla güvenle ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıldönümü vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, bu vatan için kanını döken tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.