Gaziantep

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

19:32 29 Ağustos 2018
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Yerlikaya mesajında, Anadolu'yu Türklere vatan yapan kutlu Malazgirt Zaferi'nden beri, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç, Sakarya ve Büyük Taarruz zaferlerinin ağustos aylarında elde edildiğini anımsattı.

Anadolu'yu 1071'den beri aynı ideal ve cesaretle Türklere vatan yapan ecdada rahmet dileyen Yerlikaya, şunları kaydetti:

"İman gücü, vatan ve millet sevdasıyla asırlarca yedi düvele karşı koyan ecdadımızın bizlere emaneti olan bu mukaddes topraklar, en değerli varlığımızdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığındaki ordumuzun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 96. yıl dönümünü büyük bir onur ve coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos'ta aziz milletimiz, dişini tırnağına takarak kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş, bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya haykırmıştır.

Semalarımızda özgürce dalgalanan ay-yıldızlı bayrak altındaki bu cennet vatanda milli ve manevi değerlerimizden ödün vermeden, onurla, hür ve bağımsız yaşama inanç ve idealimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya, zalime ve zulme karşı her zaman inanç ve azimle karşı koymaya devam edeceğiz.

30 Ağustos zaferinin 96. yıl dönümü vesilesiyle, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatanı ve milleti uğruna şehadet makamına eren bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Aziz milletimizin, bütün hemşehrilerimizin ve şanlı ordumuzun Zafer Bayramı'nı kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.