Gaziantep

Kaymakam Bağlı'dan Zafer Bayramı mesajı

17:34 30 Ağustos 2018
Kaymakam Bağlı'dan Zafer Bayramı mesajı

Araban Kaymakamı Emin Bağlı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bağlı, mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamanın onurunu ve sevincini yaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyetin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasıyla başlayan Milli Mücadele'de, Büyük Taarruz ve Meydan Muharebesi ile işgal kuvvetlerinin Türk topraklarından kalıcı olarak atıldığını ve bağımsızlığın bu zaferle taçlandığını vurgulayan Bağlı, şunları kaydetti:

"Bu şanlı zafer, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında Türk milletinin hiçbir güce, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun birliğinin ve bağımsızlığının elinden alınmasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur. Bizler de bugün, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olarak emanet aldığımız bu cennet vatanımızı muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için tek yürek, tek ses, var gücümüzle çalışmalıyız.

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos zaferi ile Türk milleti, egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırmıştır. Bu zafer, Türk milletini yok etmeye çalışan emperyalizme karşı, milletimizin ebedi bekasının en önemli nişanesidir. Bu zafer, yoksulluğa, haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen işgale baş eğmeyen ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milletimizin zaferidir. Bu düşüncelerle tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.