Gaziantep

"Silah sıkılmaması rica olunur"

14:16 04 Eylül 2018
"Silah sıkılmaması rica olunur"

Gaziantep'in Araban ilçesinde bir kişi, yapacağı sünnet düğünü için bastırdığı davetiyelere "Silah sıkılmaması rica olunur" yazdırdı.

İş adamı Mehmet Kaya, ülke genelinde yapılan düğünlerde, magandalar tarafından sıkılan silahlardan çıkan mermilerle yaşanan ölümlü olayların önüne geçilmesinin şart olduğunu belirtti.

Mahmut Celal Sakaroğlu'nun kirveliğinde 9 Eylül Pazar günü saat 14.00-23.30 arasında Dumlupınar Mahallesi'nde oğlu Muhammed Salih için sünnet düğünü yapacağını ifade eden Kaya, kirve Sakaroğlu ile beraber bir karar aldıklarını dile getirerek, "Dağıttığım düğün davetiyelerine 'Silah sıkılmaması rica olunur' diye yazdırdım. Davetiye dağıtımı sırasında da davetlileri tek tek oğlum Muhammed Salih'in sünneti için yapacağım düğünde kesinlikle silah sıkmamaları konusunda uyardım. Düğün magandalarının silahından çıkan kurşunlarla masum insanlar hayatını kaybetmesin, yaralanmasın diye böyle bir not yazdık. Düğümüzde silah sıkılmasını istemiyoruz. En mutlu günümüzde yanımızda yer alan dostlarımızla eğlenerek mutlu olalım istiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.