Gaziantep

Rumkale en görkemli kaleler listesinde

15:01 14 Eylül 2018
Rumkale en görkemli kaleler listesinde

Yavuzeli ilçesi sınırlarında yer alan Rumkale, Kültür ve Turizm Bakanlığının "kulturportali" internet adresinden belirlediği Türkiye'nin en görkemli 13 kalesi listesinde yer aldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep'in Yavuzeli ilçesindeki tarihi Rumkale, Kültür ve Turizm Bakanlığının "kulturportali" internet adresinde belirlediği Türkiye'nin en görkemli 13 kalesi arasında listenin 10'uncu sırasında yer aldı.

Turistlerin de uğrak mekanları arasında yer alan tarihi kale, Fırat Nehri ile Merzimen Çayı'nın birleştiği, yüksek kayalarla örtülü bir tepe üzerinde konumlandırılıyor.

Hazreti İsa'nın havarilerinden Yohannes'in yaşadığına inanılan Rumkale'de, Aziz Nerses Kilisesi, Barşavma Manastırı, çok sayıda yapı kalıntısı, su sarnıçları, kuyu ve hendek yer alıyor.

Listede Rumkale'nin yanı sıra Rize-Zilkale, Çanakkale-Kilitbahir Kalesi, Amasya Kalesi, Antalya-Alanya Kalesi, Sinop Boyabat Kalesi, Diyarbakır Kalesi, Aydın-Güvercinada Kalesi, Mersin-Mamure Kalesi, Muğla-Bodrum Kalesi, Giresun-Tirebolu Kalesi, Nevşehir-Uçhisar Kalesi ve Van-Hoşap Kalesi yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.