Gaziantep

Gaziler Günü

16:07 18 Eylül 2018
Gaziler Günü

Gaziantep'te bazı siyasiler, Gaziler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mesajında, tarihin, mukaddes vatan topraklarını kanlarıyla sulamış şehit ve gazilerin fedakarlıklarıyla elde edilen büyük zaferlerle dolu olduğunu belirtti.

19 Eylül'ün Atatürk'e "Mareşal" rütbesi ve "Gazi" unvanı verilişi vesilesiyle tüm gazilerin anıldığı anlamlı bir gün olduğunu hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Şehitlik ve gazilik, Türk milleti için şereflerin en büyüğüdür. Onlar, bu vatan topraklarındaki varlığımızın güvencesidir. Şair Mithat Cemal Kuntay'ında dediği gibi 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Vatanımızın ve milletimizin varlığının devamını, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını, özgürlüğümüzün korunmasını ve milletçe namusumuzla, şerefimizle yaşamamızı gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Bizde bu vatan aşkı, bu özgürlük sevdası oldukça hiç bir güç karşımızda duramayacaktır."

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise bu günlerin gazi ve şehitlere borçlu olunduğunu kaydetti.

Milli birlik ve beraberliğin teminatının kahraman gaziler olduğuna işaret eden Tahmazoğlu, "Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanımızı korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin onuru, vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleridir. Bu duygularla; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; ebediyete intikal eden Gazi ve Şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta bulunan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da Türk milletinin, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs gerdiğini, gerektiğinde canını vermekten çekinmediğini ifade etti.

Bu milli ruhun, Türk milletinin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve müstakil yaşamasını sağladığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şehitlik ve gazilik vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır. Onlar emsalsiz özverileriyle, milletimize mal olmuşlardır. Şehitlerinin ve gazilerinin kıymetini bilmeyen milletlerin geleceği de olmaz. Türk milleti şehitlerini, gazilerini ve onların ailelerini hiçbir zaman unutmamıştır ve gönlünde daima özel bir yere koymuştur. Ecdadımız gibi, vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Devletimiz, gazilerimize en iyi imkanların sunulmasına büyük önem vermektedir."

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ise mesajında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri minnetle andığını ifade etti.

Türk ulusuna gurur veren, her zaman övünülecek eşsiz destan ve zaferlerle dolu tarihine adlarını yazdıran gazilerin herkes için birer gurur kaynağı olduğuna işaret eden Yılmazkaya, şunları kaydetti:

"Güzel yurdumuz üzerinde Atatürk öncülüğünde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Ölümsüz Önderimiz başta olmak üzere, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bugünkü kuşaklara armağanı ve emanetidir. Gazilerimiz, yüce Türk ulusunun mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, ülkelerine hizmet etmişler, yurtseverlikleriyle örnek olmuşlardır. Türk Ulusu, şehit ve gazilerini her zaman en yüce duygularla anımsamakta, onlara sonsuz sevgi ve saygı duymaktadır."

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci de milletin güçlü iradesi ve desteğiyle Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü, istiklalin bekası adına canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve emniyet güçlerinin hain şer odaklarına karşı verdiği mücadelenin her zaman devam ettiğini belirterek tüm gazilerin gününü kutladı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.