Gaziantep

19 Eylül Gaziler Günü

12:55 19 Eylül 2018
19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu birer mesaj yayımladı.

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, yayımladığı mesajında gazilerin kahramanlığın yaşayan abideleri olduğunu belirterek vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerin Türkiye'nin medarı iftiharları olduğunu kaydetti.

Geçmişi şanlı zaferlerle dolu Türk tarihinin temelinde gaziler ve şehitlerin azmi, inancı ve kararlılığının yattığını dile getiren Kılıç, "Bugünkü güçlü ve yükselen Türkiye'yi onların idealleri ve kahramanlıklarıyla imar ediyoruz. Gözlerini bile kırpmadan şehadete yürüyen, kahramanlıkları ve vatanseverlikleri ile her zaman övündüğümüz, şehitlik mertebesine ve gazilik unvanına ulaşmış kahramanlık abidelerine yapılabilecek en anlamlı teşekkür onların bizlere emanet ettiği ülkeye sahip çıkarak, milletimizin birliği ve dirliği için mücadele etmektir." ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da, üstün vefa ve cesaret örneği gösteren tüm Gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutladı.

Türk milletinin özgürce yaşayabiliyor olmasını gazilere ve şehitlere borçlu olduğunu aktaran Fadıloğlu, şunları kaydetti:

"Gazilerimiz ve şehitlerimizin emaneti olan vatanımızı gözümüz gibi korumak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ülkemizi, büyük hedeflerinden alıkoymak isteyenler, hiçbir zaman o hain emellerini gerçekleştiremeyeceklerdir. Polisimize, askerimize, güvenlik güçlerimize alçakça tuzaklar kuranlara karşı mücadelemizi arttırarak sürdüreceğiz. Gazilik; milletimizin bağımsızlığı ile kutsal değerleri uğrunda mücadele eden ve bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kahramanların hak ettiği çok kıymetli bir derecedir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğrunda canlarını hiç düşünmeden feda etmiş şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Yaşayan Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum."

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan da Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin zaferle taçlanmasından sonra 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık sebebi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanının verildiğini anımsattı.

Atatürk'e verilen bu unvan sonrasında 19 Eylül'ün Gaziler Günü olarak kutlandığını anımsatan Taşdoğan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Sevdası vatan, sevdası bayrak olan her Türk, iki mertebenin hayalini kurar. Hiç şüphe yok ki bu mertebelerden biri şehitlik, bir diğeri gaziliktir. Şehidi Gazisinden çok olan memleketimiz Gaziantep bu ifadenin ispatıdır. Evladını bu uğurda yetiştiren ana, evladını yolcularken son nasihatini veren baba, evladına yürekten haykırır 'Vatan Sağ Olsun' diye. Bu anlayışı dünyanın hiçbir toplumunda, hiçbir dünyalık zihniyetle izah etmemiz mümkün değildir. Vatan uğruna mücadele etmiş olan askerlerimizi ve polislerimizi minnetle yad ediyor, tarihimizin şeref levhasına ismini yazdırmış olan şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimizin, Gaziler Gününü kutluyorum. Minnet ve şükranla önlerinde saygıyla eğiliyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.