Gaziantep

19 Eylül Gaziler Günü kutlanıyor

13:37 19 Eylül 2018
19 Eylül Gaziler Günü kutlanıyor

Gaziantep'in İslahiye, Nurdağı ve Araban ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

İslahiye Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, İslahiye Kaymakam Vekili Lokman Düzgün ile Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği adına çelenkler sunuldu.

Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Gazi Uzman Çavuş Ahmet Durmaz, günün önem ve anlamını anlatan konuşmasını yaptı.

Protokol, daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret etti. Burada okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından şehitler için dua edildi.

- Nurdağı

Nurdağı Hükümet Konağı önünde yapılan törene Nurdağı Kaymakamı Lokman Düzgün, Belediye Başkan Vekili Ekrem Şentürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Yıldırım katıldı.

Törende Nurdağı Kaymakamı Düzgün, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Tören sonunda Kaymakam Düzgün, gazi ve şehit yakınlarını kaymakamlık salonunda ağırladı.

- Araban

Araban Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende, Araban Kaymakamı Emin Bağlı ve Araban Belediye Başkan Vekili İbrahim Çobanoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı söylendi.

Belediye Başkan Vekili Çobanoğlu, Arabanlı şehit aileleri, gazi ve aileleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kaymakam Bağlı'yı makamında ziyaret etti.

Öte yandan Araban ve Yavuzeli ilçelerindeki 11 gazi ve gazi aileleri için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Araban Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Rumkale ve Halfeti'ye yemekli tekne turu gezisi düzenlendi.

Geziye Kaymakam Bağlı, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Teğmen Fatih Doğruyor, Yavuzeli İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Teğmen Alper Efetürk, Araban İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Mahmut Şakir Yılmaz, Yavuzeli İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser İsmail Uzun, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behçet, Yavuzeli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yıldırım Karabay ve Araban Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Murat Tilki katıldı.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.