Gaziantep

Şehitkamil Belediyesi, yapılandırma borçları için mesai yapacak

19:33 27 Eylül 2018
Şehitkamil Belediyesi, yapılandırma borçları için mesai yapacak

Şehitkamil Belediyesi, 7143 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında son ödeme tarihinin 1 Ekim pazartesi olması nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için hafta sonu mesai yapacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 7143 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırılan borçların peşin ödeme veya 1. taksit ödemelerine ilişkin son ödeme tarihinin 1 Ekim pazartesi günü olması nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için belediye personelince hafta sonu da mesai yapacaklarını ifade etti.

Vatandaşların yapılandırma imkanlarından faydalanmaları için mesaiye kaldıklarını aktaran Başkan Fadıloğlu, şunları kaydetti:

"Kanun kapsamında yapılandırılan borçların tamamının 1 Ekim 2018 tarihine kadar ödenmesi halinde katsayı uygulanmayacak olup Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 90 oranında ve idari para cezalarının aslından da yüzde 25 oranında indirim yapılacaktır. Peşin ödemeler, yapılandırılan borçlara herhangi bir katsayı veya faiz uygulanmadığından taksitli ödemeye göre daha avantajlıdır. Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam edilmesi için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi şarttır. Bu nedenle muhtemel yoğunluk sorunları ile karşılaşmamak için ödeme işlemlerinizi son günlere bırakmamanızı tavsiye ediyorum. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Belediyemizin Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Servisi personelleri, 29-30 Eylül tarihlerinde de mesai yapacaklar. Belediyemize gelemeyen mükelleflerimiz, 1 Ekim 2018 tarihi mesai bitimine kadar, Belediye vezneleri ve web sitemizden online olarak da ödemelerini gerçekleştirebilecekler. Türkiye'nin tüm Vakıfbank şubelerinde ve Vakıfbank internet bankacılığından da ödeme yapılabilir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.