Gaziantep

Gaziantep değişim ve dönüşüme hazırlanıyor

15:50 28 Eylül 2018
Gaziantep değişim ve dönüşüme hazırlanıyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Dijital Dönüşüm Projesi'nin Gaziantep ve Türkiye için önemli olduğunu bildirdi.

Koçer, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve beraberindekilerle Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren halı ve makine üreticilerini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Koçer, "Yerli Makine Teçhizat Destek Programı" kapsamında 1 milyon liralık yerli makine alan yatırımcılara KOSGEB aracılığıyla 300 bin lira finansman desteği verileceğini ve böylece 1,4 milyar liralık üretim ve pazarlama hacmi oluşturulmasının hedeflendiğini hatırlattı.

Hükümetin iç piyasayı rahatlatmak ve cari açığı kapatmak amacıyla çok önemli kararlar aldığına dikkati çeken Koçer, serbest piyasa ekonomisinden taviz vermeden, yatırım ortamını güçlendirmeye devam edeceklerini aktararak şöyle devam etti:

"Piyasalarda yaşanan ekonomik sıkıntılara karşı hükümetimiz çok hızlı hareket ediyor, çok önemli kararlar alıyor. Son bir ay içerisinde, makine üreticilerine yönelik destek paketi açıklandı. İşletmelerimizi rahatlatacak nefes kredisinin uygulamaya konuldu. Bu kapsamda çok önemli olan yerli üretim logosunun kullanımıyla ilgili düzenlemeler yapıldı. Artık tüketici aldığı ürünün Türkiye sınırlarında mı üretildiğini, yoksa ithal mı edildiğini bu logoyla ayırt edecek."

Gaziantep'in makine üretiminde de Türkiye genelinde söz sahibi olduğunu aktaran Koçer, "Gaziantep'teki makine imalatçılarımız, yerli üretim olarak hemen her sektöre yönelik çok kaliteli, son teknoloji ürünü makineler üretiyorlar. Yine aynı şekilde halı sektörümüz de yenilikçi ve ihracata dayalı çalışmaları ile önemli başarılara imza atıyorlar. Yerli makine desteğiyle yatırım maliyetleri düşecek, cari açık azalacak ve sanayimizin gelişimi önemli ivme kazanacak." ifadelerini kullandı.

Sanayi Bakanlığının değişim ve dönüşüm projesi kapsamına aldığı 5 il içerisinde Gaziantep'in de olduğunu hatırlatan Koçer, "Dijital Dönüşüm Projesi Gaziantep ve ülkemiz için çok önemli. Sanayi Bakanlığımızın değişim ve dönüşüm projesi ile Gaziantep değişim ve dönüşüme hazırlanıyor. Dijital dönüşüm için bir merkeze, mekanizmaya ihtiyaç vardı. Bu merkezle, Bakanlığımız, işletmeleri dijital dönüşüme hazırlayacak. Bir sanayi ve ticaret şehri, üretim şehri olan Gaziantep için tarihi gelişmelerden birisi." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.