Gaziantep

Fıstık diyarında pamuk hasadı

13:45 29 Eylül 2018
Fıstık diyarında pamuk hasadı

Antep fıstığı üretimiyle adından söz ettiren Gaziantep'te pamuk hasadına başlandı.

Gaziantep'in Araban Ovası'nda 18 bin dönüm alana birinci ürün olarak ekimi yapılan beyaz altın pamukta, hasat dönemi başlarken, dönüm başına ortalama 500 kilogramlık rekolte bekleniyor.

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kütlü pamuğun bu yılki fiyatının 4,50 lira olarak belirlendiğini hatırlattı.

Ovada bu yıl 18 bin dönümlük alanda pamuk üretiminin yapıldığını anlatan Doğan, "Tarım işçileri tarafından elle toplanan üründe dönüm başına yaklaşık 500 kilogram verim alınması bekleniyor. Yani Araban Ovasından bu yıl 9 bin ton kütlü pamuk elde edilmesi bekleniyor. Rekoltenin yüksekliği Arabanlı üreticileri memnun ediyor." diye konuştu.

Pamuk üreticilerinden Salih Demir ise, Karacaören Mahallesi'ndeki 100 dönümlük arazisinde pamuk ektiğini ve hasadına başladığını bildirdi.

Yıllardır pamuk üretimi yaptığını ve geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl dönüme yaklaşık 450 ile 500 kilogram arasında verim aldığını ifade eden Demir, fiyattan da verimden de memnun olduklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.