Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden çiftçilere destek

15:06 03 Ekim 2018
Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden çiftçilere destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince, Yavuzeli ilçesindeki çiftçilere 81 ton buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yavuzeli Özel İdare binasında düzenlenen törende, Yavuzeli'nin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirterek, 45 tonu buğday olmak üzere 81 ton tohum desteği yaptıklarını söyledi.

Yavuzeli'ndeki çiftçinin Araban'daki, Oğuzeli'ndeki çiftçiyle değil Çin'deki bir çiftçiyle yarıştığını ifade eden Şahin, "Dünyadaki en iyi çiftçi benim çiftçim olacak. Büyük bir rekabet var. Küreselleşme böyle bir şey. Hepimizde o kadar ağır bir yük var ki bizim bu coğrafyada çok çalışmaktan başka çaremiz yok." dedi.

Şahin, Türkiye'nin en önemli kaynağının insan olduğunu dile getirerek, yola çıkarken insanı kalkındırmayı hedeflediklerini vurguladı. Göreve geldiği günden bu yana her zaman çiftçinin, üreticinin yanında olmaya gayret gösterdiğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Toprağı rahmet, bereket olarak görüyoruz. Geçen hafta gastronomi festivali yaptık. GastroAntep topraktan, güneşten, tarihten gelen bereket. Eğer biz bugün dünyayı Gaziantep'e çağırıyorsak, sizlerin sayesinde. Çiftçi, toprak, sizin alın teriniz, nasırlı eliniz, buğdayın kalitesi olmazsa; ben kimi çağırabilirim? Ben sizlere güvendim. Birbirimize sahip çıkacağız. Biz kuvvetli bir aileyiz, bu da iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta bir ve beraber olmak demektir."

Fatma Şahin, ilçe özelinde gerçekleştirdikleri projeler hakkında da bilgi verdi.

Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu da Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ilçedeki üreticilere 5 yıldır tohum ve yem desteği sağladığını anımsatarak, Gaziantep'in sanayi ve ticaretin yanı sıra tarım ve hayvancılık şehri de olduğunu söyledi.

Özellikle taşra ilçelerinde yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğunun geçimini tarım hayvancılıkla karşıladığını dile getiren Sakaroğlu, Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 162 çiftçiye 500'er kilo olmak üzere 81 ton buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.