Gaziantep

"Gözüm Kulağım EBA" projesi

16:02 03 Ekim 2018
"Gözüm Kulağım EBA" projesi

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Gözüm Kulağım EBA" projesi kapsamında Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) kullanılmak üzere düzenlenen öykü yarışmasında başarılı bulunan 24 öğrenciye, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bisiklet hediye edildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belediyenin de katkılarıyla, EBA sisteminin daha geniş kullanıcı kitlesine ulaşarak görme ve işitme engelli öğrencilerin de yararlanabilmesi için "Gözüm Kulağım EBA" projesi başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Eğitim Öğretimde Yenilikçilik Yarışması"nda ödüle layık görülen proje kapsamında, 243’ü işitme ve görme engelli olan 750 öğrenci dijital ortamda öyküler oluşturdu.

Öykü yarışmasında dereceye giren 24 öğrenciye düzenlenen törenle bisiklet verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törende yaptığı konuşmada, zamanın bilgi ve teknoloji zamanı olduğunu belirterek, öğrencilerden zamanı iyi kullanmalarını istedi.

Şahin, engellilerin eğitimdeki engellerini ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek, "Sosyal devletin verdiği avantajlarla engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmak için birçok hukuki ve fiziki engelleri kaldırdık. Onların hayatlarını kolaylaştıracak birçok projeler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Görme ve işitme engelli öğrencilere böyle bir proje hazırlayan tüm öğrencileri ve onların ailelerini tebrik eden Şahin, eğitimin aileden başladığını anımsattı.

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise 750 öğrenci arasından 24 öğrencinin dereceye girdiğini belirtti.

Bu öğrencileri ödüllendirmek istediklerini ve Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği içine girdiklerini kaydeden Mete, "Sistemin daha doğru ve bilinçi kullanılmasını istiyoruz. Sağolsunlar her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız bizi yine destekledi. Kendisine teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından başarılı olan 24 öğrenciye bisikletleri verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.