Gaziantep

Gaziantep'ten kısa kısa

14:28 08 Ekim 2018
Gaziantep'ten kısa kısa

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği koordinasyonunda Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı uzmanlarınca verilen seminer kapsamında, üyelere, devlet destekleri, dahilde işleme rejimi, pazara giriş işlemleri, ticari bilgiye erişim, Malezya ve Hindistan pazarına giriş konularında sunumlar yapıldı.

Seminerde ayrıca, ihracatta sağlanan devlet yardımları, yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi, Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşması, Türk malı imajının yerleştirilmesi, e- ticaret sitelerine üyelik desteği, pazara giriş belgelerinin desteklenmesi konularında da bilgiler verildi.

- Evlilik Okulundan 115 çift sertifika aldı

Şahinbey Belediyesinin 2009 yılında başlattığı projeyi Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile yürütüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Evlilik Okulu’ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 115 çift, düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinelerini aldı.

Değerlendirmelerine yer verilen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlilik Okulu Projesi'nin 2009 yılında başlatıldığını anımsatarak projenin patentinin belediyeye ait olduğunu kaydetti.

Eğitimin önemini vurgulayan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Beşikten mezara kadar sürekli öğrenmeye muhtacız. Her gün yeni bir şey öğreneceğiz ki hayatımıza değer katsın. Evlilik Okulu ilk başlattığımız projelerden biri. Çok önemsediğimiz bir olay. Çünkü bir insanın evlilik hayatı gerçekten iyiyse, insan dünyada cenneti yaşar. Evlilik hayatı kötüyse hiç ahirete gitmeye gerek yok, bu dünyada cehennemi yaşarsın. Bu nedenle hayatımızı cennet yapmanın yolu iyi bir evlilik hayatından geçiyor. İnsanın hayatında önemli dönüm noktalarından biri evliliktir. Çünkü hiç tanımadığın birisiyle hayatını birleştirip yeni bir hayata başlıyorsun. Evlilik sürecinde karşımızdakinin de bir insan olduğunu ve hata yapabileceğini düşünerek karşılıklı fedakarlıkla evliliğinizi güzelleştirmeniz gerekiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.