Gaziantep

GAGİAD Başkanı Tezel'den GAİB'e ziyaret

10:59 10 Ekim 2018
GAGİAD Başkanı Tezel'den GAİB'e ziyaret

Gaziantep Genç İş Adamları (GAGİAD) Derneği Başkanı Bora Tezel, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci’yi ziyaret etti.

GAİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tezel ve Kileci, gündemle ilgili konuları değerlendirerek, ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlayabilmek adına atılabilecek adımlarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Kileci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2018 ihracat hedeflerinin yakalanabilmesi yönündeki birlik çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Yıl sonunda tahmini 8,5 milyar dolarlık bir ihracat beklediklerine dikkat çeken Kileci, dünya pazarlarında etkin ve sürdürülebilir ihracatın sağlanabilmesi için ihracatçılara yönelik eğitimler düzenleneceğini aktararak, nitelikli üretimin arttırılabilmesinde teknolojiye yatırımın yanı sıra insana yatırımın da büyük önem taşıdığını kaydetti.

Tezel ise, Gaziantep’in birçok alanda olduğu gibi sanayi, üretim ve ihracat alanında da bölgenin ve Türkiye’nin lokomotifi haline geldiğini ifade ederek, önümüzdeki dönemlerde yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesi, üretilmesi ve global pazarlarda etkin pazarlanması için dernek olarak her türlü çalışmaya destek vereceklerine dikkat çekti.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.