Gaziantep

Çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtımı

13:36 14 Ekim 2018
Çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtımı

Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere, buğday ve arpa tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçeye bağlı Kapcağız Mahallesinde çiftçilere bin ton Zenit ve Ceyhan buğday tohumu ve bin ton Sancak ve Akhisar arpa tohumu dağıtımını için tören düzenlendi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere verilen desteğin önemine değinerek, "Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Şahinbey'imizdeki çiftçilerimize desteğimizi sürdürüyoruz. Şahinbey ilçesinde sisteme kayıtlı 5 bin 500 çiftçimiz var. Bu çiftçilerimizden talep edenlere arpa ve buğday tohumu dağıtımı yapıyoruz. Çiftçilik ve tarım bir ülkenin kaderi. Bu nedenle Şahinbey Belediyesi olarak bu alanda destek vermeye başladık. Geçen yıl Tarım İl Müdürlüğümüzle yaptığımız müşterek çalışma ile çiftçilerimizin de talebi doğrultusunda buğday tohumu, hayvan yemi, gübre ve zeytin fidanı dağıttık. Çiftçilerimizden gelen talep doğrultusunda sert ve yumuşak buğdayın yanı sıra arpayı da desteğimizin içerisine kattık." diye belirtti.

Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, desteklerinden dolayı belediyeye teşekkür ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hepiniz buraya gelirken görmüşsünüzdür siyah toprak oldukça çorak gözüküyor. Ancak belediyemizin katkıları çiftçilerimizin de alın teriyle bundan iki ay sonra yine bu toprakları gördüğünüzde bu kara toprağın yeşil elbisesine büründüğünü göreceksiniz. Çiftçilerimiz gerçekten ulvi ve kutsi bir iş yapıyor. Alın terleriyle toprağı işleyip üretim yapıyorlar. Onların emekleri ile ve katkılarıyla bu tohumlar toprakla buluşup üretime katkı sağlayacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.