Gaziantep

Muhtarlar Günü kutlanıyor

16:06 19 Ekim 2018
Muhtarlar Günü kutlanıyor

Gaziantep'in İslahiye, Nurdağı ve Araban ilçelerinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Nurdağı'nda Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Göğebakan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Göğebakan'ın günün anlam önemini belirten konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Lokman Düzgün ve Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, Kaymakamlık salonunda muhtarlarla bir araya gelerek Muhtarlar Günü'nü kutladı.

- İslahiye

İslahiye Demokrasi Meydanı'nda yapılan tören, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Durmaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle devam etti.

Durmaz'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından İslahiye Kaymakam Vekili Nurdağı Kaymakamı Lokman Düzgün ve Belediye Başkanı Kemal Vural, İslahiye Belediyesi Kültür Merkezinde toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Düzgün, tüm muhtarların günlerini kutladı.

Kutlamalar, İslahiye Belediyesi tarafından yemek ikramının ardından sona erdi.

- Araban

Araban ilçesinde, Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törene ilçe merkezi ve kırsalındaki 48 mahalle muhtarı katıldı.

Atatürk Anıtı'na Gözey Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yağcı ve Aşağı Karavaiz Mahallesi Muhtarı Kadir Kısa tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Servet Özgüleç yaptı.

Muhtarlar, daha sonra Araban Kaymakamı Emin Bağlı’yı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ile muhtarların gününü kutlayan Bağlı, ziyaretin ardından muhtarlarla Araban Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıya katılarak, muhtarların sorunları dinlendi.

Kutlamalara daire amirleri de katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.