Gaziantep

Gönüllü kan bağışçılarına plaket ve madalya

09:08 26 Ekim 2018
Gönüllü kan bağışçılarına plaket ve madalya

Türk Kızılayı Gaziantep Kan Bağış Merkezince düzenlenen törende, gönüllü kan bağışı yapanlara madalya ve plaket verildi.

Türk Kızılay Gaziantep Kan Bağış Merkezi Müdürü Mehmet Akıncı, bir otelde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı'nın kan hizmetleri konusunda dünya genelinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Kentin çeşitli noktalarında kan bağışı organizasyonları düzenlediklerini ifade eden Akıncı, "Bu noktalarda alınan kanlar, hastanelerimize kan ihtiyacı olan tüm hastalarımız için kullanılmaktadır. Günde ortalama 90 bin ünite kan, siz değerli bağışçılarımız sayesinde karşılanmaktadır." diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ise, Türk Kızılay'ın her zaman her yerde ihtiyaç sahiplerine ulaştığını belirterek, "Kızılay bizim canımız ciğerimiz, bir afette bir felakette ilk aklımıza gelen bir kuruluş. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın neresinde olursa olsun, Kızılay her zaman her yerde. Merhamet eli, şefkat eli, ihtiyaç sahiplerinin üzerinde. Bundan dolayı tüm Kızılay çalışanlarımızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

119 kez kan bağışında bulunan Özkan Yeşilova da, kan bağışının hayat kurtardığını unutmamak gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, 45 kez ve üzeri kan bağışı yapanlara plaket, 35 kez ve üzeri bağış yapanlara altın madalya, 25 kez ve üzeri bağış yapanlara gümüş madalya, 10 kez ve üzeri bağış yapanlara da bronz madalya verildi.

14 kez bağışı bulunan Tahmazoğlu'na da bronz madalya verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.