Gaziantep

Gaziantep'te "Bir Dünya Yeşil" projesi

14:12 09 Kasım 2018
Gaziantep'te "Bir Dünya Yeşil" projesi

Gaziantep'te Şehitkamil Belediyesi tarafından "Bir Dünya Yeşil" projesi" kapsamında 13 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Arıl Mahallesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, özellikle hazine ve orman işletmesinden almış oldukları destekle yeşillendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Görevde bulundukları 9 yıldan bu yana ilçede yeşil oranını artırmaya gayret ettiklerini belirten Fadıloğlu, "Bugün 17. etap ormanımızda 13 bin fidanımızı toprakla buluşturuyoruz. Diğer etaplarımızdaki fidanlar boy vermeye başladı. Fidan dikim işlemini yaparken milli eğitimden de destek alıyoruz. Her bir çocuğumuzun birer dikili ağacı olmasını sağlamak adına birlikte çalışıyoruz." dedi.

Fadıloğlu, çam ve meyve fidanları dikmeye gayret ettiklerini belirterek, bunların büyüdüğünde yaban hayatına da katkısı olacağını kaydetti.

Yeşillendirme çalışmalarını kurumlararası iş birliğiyle ilerlettiklerini aktaran Fadıloğlu, şimdiye kadar diktikleri fidanların yüze 90-95'inin tuttuğunu da sözlerine ekledi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ise ekonomik büyüme, sanayileşme ve kentlerin büyümesi sonucu çevre sorunlarının oluştuğuna dikkati çekti.

Çevre sorunlarını hükümetin yanı sıra yerel yönetimlerin de çözmesi gerektiğini dile getiren Aladağ, dünya genelinde orman varlıklarının yok olmaya başladığını söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer de yeşilin çok önemli olduğunu, çevreyi güzelleştirdiğini belirterek, bu tür projelerin önemine dikkati çekti.

İktidara geldikleri günden bu yana ağaç kesmeye değil dikmeye gayret ettiklerini belirten Uzer, 4 milyarın üzerinde fidanı toprakla buluşturarak tabiatın doğal dengesini korumaya çalıştıklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.