Gaziantep

Üniversiteli öğrencilerden Uludere'deki köy okuluna yardım

18:12 18 Aralık 2018
Üniversiteli öğrencilerden Uludere'deki köy okuluna yardım

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri, Uludere'deki Yemişli Köyü İlkokulu öğrencilerine kıyafet ve kırtasiye yardımında bulundu.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, HKÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencileri, Şırnak’ın Uludere ilçesinin Yemişli Köyü İlkokul öğrencileri için kermes düzenledi.

Üniversiteli gençler, kermesten kazandıkları paralarla her öğrenci için özel klasör hazırladı.

Klasörlere, çorap, atkı, bere, eldiven, oyuncak, defter, kalem oyun hamuru, resim defteri, diş fırçası, diş macunu, kalem cüzdanı, abaküs, okuma kitabı ve toka gibi kıyafet ve kırtasiye malzemeleri yerleştiren öğrenciler, ayrıca klasörlere yazdıkları notu da ekledi.

Notlar arasında, Kardelen Şakalar yazdığı "Sen saçlarına baharları tak çocuk, gülüşün güzel olsun, ellerin umut. Buradaki herkes sizin için, tek bir gülüşünüz için çabaladı. Sakın yüzünüzdeki gülümsemeyi kaybetmeyin" notu kermese katılanları duygulandırdı.

Öğretim Görevlisi Sakine Hakkoymaz, etkinliği düzenlemekten gurur duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Dört yılın sonunda öğrencilerimizin daha nitelikli mezun olacağını düşünüyorum. Gittikleri her yere ışık saçacaklar. Köydeki insanlara, köydeki çocuklara. Sınıf öğretmenliğinin güzel tarafı bu. Beni her gün klasörleri göndereceğimiz okulun öğretmeni arıyor. Çocuklar her gün öğretmenlerine, 'Öğretmenim paketimiz ne zaman gelecek' diye soruyormuş. Bunu duyunca çok duygulandım. Eminim bu klasörleri alacak öğrenciler hayatları boyunca bu mutluluğu unutmayacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.