Gaziantep

GASMEK, 2019 bahar dönemini açıyor

12:21 30 Ocak 2019
GASMEK, 2019 bahar dönemini açıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) 2018-2019 bahar dönemi kayıtları başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni dönemde 29 kurs merkezinde, 375 branşta eğitim verecek olan GASMEK'in ücretsiz sanat ve meslek eğitimlerinden yararlanmak isteyen Gaziantepliler, web sitesi üzerinden 3 Şubat 2019 tarihine kadar online başvuru yapabilecek.

GASMEK’te mevcut kursların yanına yeni dönemde spor alanında "Açık alan hokeyi" ve "Dart orta seviye", hayvan yetiştiriciliği alanında "Arıcılık" ve "Kurban kesim elemanı", tarım teknolojileri alanında "Sebze fidesi üretimi" ve "Zeytin ağacı budama", kuyumculuk teknolojisi alanında "Mine teknikleri" ve 'İmitasyon takı imalatçısı" gibi branşlar eklendi.

Öte yandan bahçecilik alanında bahçıvanlık branşları, ilçe kurs merkezlerinde Gazianteplileri bekleyen yeni branşlar arasında yer alıyor.

Gaziantepliler, bilişim teknolojilerinden çocuk gelişimi ve eğitimine, el sanatlarından giyim-üretim teknolojisine, yiyecek-içecek hizmetlerinden güzellik ve saç bakım hizmetlerine, kişisel gelişimden spora, müzikten muhasebe ve finansmana, sanat ve tasarımdan Türk İslam sanatlarına, kuyumculuk teknolojisinden dil eğitimlerine kadar kendilerini geliştirebilecekleri branşları tercih etme imkanına sahip olacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.