Gaziantep

"16 Şair ve Yazarla Şiir Dinletisi, Söyleşi ve İmza Günü" etkinliği yapıldı

15:29 12 Şubat 2019
"16 Şair ve Yazarla Şiir Dinletisi, Söyleşi ve İmza Günü" etkinliği yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazikültür AŞ ve Serencam Yayınlarınca "16 Şair ve Yazarla Şiir Dinletisi, Söyleşi ve İmza Günü" etkinliği düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ömer Ersoy Kültür Merkezindeki programa, yazarlar Gülşen Gazel, Zehra Berfin Harat, İbrahim Bülbül, Mustafa Kaya, Celal Demir, Lina Baghdadi, Öznur Balaban, Enes Çubukçu, Bahattin Çelik, Yusuf Talha Toğrul, Belgin Toğrul, Hasan Kökmen, Serap Meryem, Hikmet Kızıl, Refik Onuk ve Hüseyin Koçarslan katıldı. 2 gün süren etkinlikte şair ve yazarlar, şiirlerini seslendirdi, kitaplarını anlattı. Davetlilerin sorularını da cevaplayan şair ve yazarlar, kitaplarının yazılış hikayelerini paylaştı.

Türkiye'nin en genç roman yazarlarından lise öğrencileri 14 yaşındaki Yusuf Talha Toğrul, 16 yaşındaki İbrahim Bülbül ve 17 yaşındaki Zehra Berfin Harat'ın da konuşma yaptığı etkinlikte, genç yazarlar, tüm gençlerin okumaya ve yazmaya yönelmesinin ülke adına büyük bir kazanç olacağını ifade etti.

Suriyeli yazar Lina Baghdadi de Arapça ve Türkçe yaptığı konuşmasında, önce Arapça yazılıp sonradan Türkçe'ye çevrilen "Bin Günlük Izdırap" isimli romanının yazılış hikayesini anlattı.

Suriyeli mültecilere kucak açtığı için Türkiye'ye teşekkür eden Baghdadi, Türk insanının farklı kültürlere çok açık, Türkiye'nin de anlayış olarak çok kapsayıcı bir özelliği olduğunu belirtti.

Türkiye'de kitabı yayımlanan Suriyeli ilk yazarlardan biri olduğunu ifade eden Baghdadi, hem mülteci, hem kadın yazar olmanın zorluklarına değindi.

Serencam Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Gazel ise Gaziantep'te 2 gün boyunca şiir ve edebiyatın ses verdiğini, bundan sonraki süreçte de aylık periyotlar halinde bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirterek, etkinliğe desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi Gazikültür AŞ'ye teşekkür etti.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.