Gaziantep

Doğumda erkekti, taburcu olurken kız!

10:06 05 Ağustos 2020 4 Yorum Var
Doğumda erkekti, taburcu olurken kız!

Gaziantep’te yeni doğan bebeğin hastanede karıştığı öne sürüldü. Fatma Ç, erkek çocuk dünyaya getirdiğini, hastanede kendilerine verilen doğum raporunda bebeğin cinsiyetinin erkek olarak yazıldığını ancak kendisine kız bebek verildiğini öne sürdü. Bebeğe DNA testi yapılacak.

Gaziantep’te doğum yapan kadın, erkek bebek dünyaya getirdiğini ancak hastanede kendisine kız bebek verildiğini iddia etti. Hastanede doğum yapan Fatma Ç’ye (23), yeni doğan ünitesinde bir süre yoğun bakımda tutulduktan sonra bebeği teslim edildi.

Evine giden Fatma Ç, erkek çocuk dünyaya getirdiğini, hastanede kendilerine verilen doğum raporunda bebeğin cinsiyetinin erkek olarak yazıldığını ancak kendisine kız bebek verildiğini öne sürdü.

‘DNA TESTİ YAPTIRACAĞIZ’

Baba Hıdır Ç. de, eşinin erkek bebek dünyaya getirdiğini, kendilerine verilen çocuğun farklı olduğunu savundu.

Yarın DNA testi yaptıracaklarını dile getiren Hıdır Ç, “Amacımız çocuğun kime ait olduğunu öğrenmektir. DNA testiyle her şey ortaya çıkacak” dedi.

İddia üzerine hastane yönetiminin aileye DNA testi yaptıracağı öğrenildi.

‘KARIŞIKLIK SÖZ KONUSU DEĞİL’

Gaziantep İnayet Topçuoğlu Hastanesi Başhekimi Gökhan Karalar iddia üzerine yaptığı yazılı açıklamada, 30 Temmuz’da hastanede doğum yapan Fatma Ç’nin bebeğinin karıştırıldığı, erkek bebek yerine kendilerine kız bebek verildiğine dair iddiaları içeren bazı haberlerin yer aldığını belirtti.

Karalar, açıklamasında, “30 Temmuz 2020 günü hastanemizde 4 doğum gerçekleşmiştir. 4 doğumda da kız çocuğu dünyaya gelmiştir ve bununla ilgili resmi belgeler ve hastane kayıtları mevcuttur. Basında yer aldığı gibi, iddia edilen farklı bebek cinsiyeti ve karışıklığının olması söz konusu değildir” ifadesine yer verdi.

 

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • hoca 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapanın ceza alacağına inanan var mı? Hastanelerde bebeklere olanları bilmeyen var mı?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    bizede 7. aya kadar kiz dediler alışveriş yaptik dolabini dizdik hazirladik sonra erkek dediler ultrason güvenilir degil
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    yer Gaziantep,yani babaların erkek çocuk istediği,kız çocukların istenmediği,devamlı kız doğuran anneye babanın üste erkek doğursun diye kuma getirdiği bir şehrimiz. böyle olunca çocuğun üç beş kuruş karşılığı hastane yetkililerince anne ailesi tarafından değiştirilmesi akla geliyor.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Asli 3 yıl önce Şikayet Et
    Musti sen o halde antepli degilsin o zaman. Zafer teyzen antepliler kiz cocugu istemez diyorsa öyledir. Nede olsa zafer gültende antepli oldugu için çok iyi bilir sizi
    İlk beğenen sen ol
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben eşim hamile kalinca illa erkek olsun istiyordum sonuc kiz oldu kizim simdi 3 yasinda ve benim aklima erkek bile gelmiyor ben antepliyim
    İlk beğenen sen ol
  • Analiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence hiç değiştirmeyin.Erkeğide alın beraber büyütün. Belli ki istemiyorlar ve bakmayacaklardır. Siz bari bakın büyütün.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Atas._27 3 yıl önce Şikayet Et
    Şuan öyle düşünüyorlar bakalım sonıçları bekliyoruz..
    İlk beğenen sen ol
  • Gabriel. 3 yıl önce Şikayet Et
    İyide bu çift muhakkak ultrasyon çekip önceden kızmı erkekmi olduğunu zaten bilmiyormu. Aile şüpheli beyanat veriyor. Muhtemelen yanlışlıkla evraklara kız yerine yanlışlıkla erkek yazılmıştır.
    Cevapla
  • Atas._27 3 yıl önce Şikayet Et
    Gabriel. Zaten çocuğa ultrasyonda erkek diyorlardı doğuma girerken de erkek denildi çocuk doğuduktan sonra 3 göstermediler 3 günün sonunda ailenin isteği üzerine çocuk veriliyor ve erkek çocuğu yerine kız çocuğu veriliyor raporda hiç bişey tutmuyor kilosu bille bu kadarda olmaz bence
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.