Gaziantep

Şahinbey’li gençler Şahinbey’i ağıtla anlattı

16:43 17 Aralık 2021 1 Yorum Var
Şahinbey’li gençler Şahinbey’i ağıtla anlattı

25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş’unun 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Şahinbey İlçesi’ndeki ortaokullar ve liselerarası yarışmalar düzenlendi.

Şahinbey Akkent Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen yarışmada orta okul öğrencileri  Gaziantep Savunmasının Destansı Şiirlerini Güzel Okuma Yarışmasında hünerlerini sergilerken lise öğrencileri ise Şahinbey Ağtını Güzel Okuma yarışmasında mücadele ettiler. Düzenlenen yarışmalardaki amaç, gençlerin tarihle bağlarını güçlendirmek, Kurtuluş Savaşı yıllarında Gaziantep savunmasındaki önemli karakterlerden biri olan ve belediyenin ismi verilen Şahinbey’i asıl adı ile Mehmed Said’i tanımalarını ve Gaziantep savunmasını idrak etmelerini sağlamak.

Yarışmada öğrenciler ağıtlarını düzenledikleri koreografiler ile birlikte sergiledi. Şahinbey Ağıtını En İyi Söyleme Yarışması törenine okul öğretmenlerinin yanı sıra öğrenciler ve velilerde katıldı.

 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu vatanın kurtuluşunda rol oynamış şehit ve gazilerimizden Cumlesinden Allah (c.c.) razı olsun. Hepsininden mekanı cennet olsun. Bedrin Aslanları gibi onlarda cennette Nebiler ve evliyalar ile beraber olsunlar.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.