Gaziantep

Büyükşehir, 7 bin sokak hayvanının tedavisini üstlendi!

12:14 07 Ocak 2022 1 Yorum Var
Büyükşehir, 7 bin sokak hayvanının tedavisini üstlendi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında da sokakta yaşayan can dostlarının tedavi ve bakımları için yoğun mesai harcayarak 6 bin 728 sokak hayvanının aşılanmasını, kısırlaştırılmasını ve hastalıklarının tedavisini üstlendi.

“Hayvan Dostu Şehir” için örnek proje ve uygulamalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında da sokakta yaşayan canlar için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı ekipleri, geçen 1 yıllık sürede 6 bin 728 sokak hayvanını toplayarak aşılamalarını yaptı, ihtiyaç duyulan tedavilerini gerçekleştirdi, iç dış parazitlerden arındırıp cip yerleştirerek bakımını üstlendi. Büyükşehir ekipleri ayrıca 2021 yılı içerisinde yapılan çalışmaları ardından 3 bin 210 hayvanı sahiplendirdi, tedavi ve bakım süreci biten diğer hayvanları alınan noktalara geri bıraktı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA DESTEĞİ SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi her ay sokaktaki canlar için şehrin muhtelif noktalarında oluşturulan 200 besleme noktasına ve barınakta 7 ton mamayı can dostlarının beslenmesi için bırakırken, sivil toplum örgütlerine ayda 4 buçuk ton mama desteğini aralıksız sürdürüyor.

"CAN DOSTLARIMIZIN AŞILARINI VE BAKIMLARINI SENELİK YENİLİYORUZ"

Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yılda yaklaşık 7 bin hayvanın bakım ve tedavilerini yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“3 bin 210 can dostumuza bu yıl yeni yuva bulduk. Geri kalan can dostumuzu ise aşılayıp, gerekli tedavilerini yapıp, kısırlaştırıp cip takarak aldığımız noktalara bıraktık. Şehirde ve ormanlık alanlarımızda toplamda 200 noktada besleme noktalarımız bulunmakta. Senelik can dostlarımızın aşılarını ve bakımlarını yeniliyoruz.”

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul İkitelli Mehmet akif te oturuyorum,burası sokak kedilerinden geçilmiyor,belediye hiç bir faaliyette bulunmuyor,ben imkanım nispetince emekli maaşımla sokaktaği kedilere yiyecek alıp koyuyorum,ama başa çıkılacak gibi değil,kısırlaştırma şart.yoksa yavrular soğuktan bakımsızlıktan telef oluyor,istemeyenler hayvanları zehirliyor.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.